BIST 8.886
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,28
HABER /  GÜNCEL

Turizmciler itiraz etti UBER'de eskiye dönüldü...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü geçen hafta UBER’e karşı önlemler kapsamında yürürlüğe koyduğu “En az 7 yolcu” ve “12 saatten önce yolcuların listesinin Toplu Ulaşım Hizmetlerine bildirilmesi” zorunluluğunu kaldırdı.

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, geçen hafta UBER’e karşı aldığı önlemler arasında yer alan, Turizm Taşıma Yetki Belgesi ile çalışan araçlarla ilgili “En az 7 yolcu” ve “12 saatten önce yolcuların listesinin Toplu Ulaşım Hizmetlerine bildirilmesi” zorunluluğunu kaldırdı.

İBB MECLİSİ'NDE TARTIŞILDI... Konu, İBB Meclisi toplantısında gündem dışı bir konuşma yapan CHP’li TurizmKomisyonu üyesi Erdal Tüfekçi’nin turizm belgesiyle yolcu taşıyanlar için getirilen sınırlamaların turizmcileri olumsuz etkilediğini anlatmasıyla gündeme geldi. Tüfekçi’nin eleştirileri üzerine söz alan Ak Partili Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter, UKOME’nin aldığı yeni kararı açıkladı.

TURİZMCİLERİ RAHATLATACAK... Turizimcileri rahatlatacak kararlar alındığını belirten Yeter “Turizmcilerin iki kaygısı vardı. Birincisi araçlardan 7 kişiden aşağı yolcu taşıma kıstas idi. İkincisi ise 12 saatten önce yolcuların listesinin Toplu Ulaşım Hizmetlerine bildirilmesiydi. Geçen gün yaptığımız gözden geçirme toplantısında, turizm acentelerini rahatlatacak iki tana kıstası iptal ettik. Dolayısıyla araçlardaki yolcu sayısı 7 kişiden az olsa da bir problem değil. Toplu Ulaşım Hizmetlerine de herhangi bir bildirimde bulunarak rezervasyon yapmalarına gerek kalmadı” dedi.