BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  GÜNCEL

Arda Turan için müthiş bonservis bedeli

İspanya'nın yolunu tutan Arda bir anda kıymete bindi. Atletico Madrid yeni oyuncusu için öyle bir bedel belirledi ki..

Abone ol

Atletico Madrid, Arda Turan transferi için G.Saray'a 12 milyon Euro öderken, İspanyol ekibi gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa 1 milyon Euro, Avrupa Ligi'ne katılırsa 500 bin Euro daha sarı- kırmızılı ekibe ödeme yapacak.

Arda da yıllık 2.5 milyon Euro alacak. Marca, Arda'nın bonservis bedelinin ise 30 milyon Euro olduğunu yazdı. A.Madrid Arda'yı İspanya dışında bir takıma satarsa daha fazla ücret isteme hakkına da sahip olacak.

BASINDAN ÖVGÜLER
Bu arada İspanyol basını, Arda'ya övgüler yağdırdı. AS gazetesi, "Türkiye'nin Beckham'ı Arda Turan" başlığı altında verdiği haberinde, Arda'nın mükemmel bir futbolcu olduğunu yazdı. AS, Arda'nın, Türkiye'den ayrılma sebeplerden birini, "Özel hayatında daha fazla mahremiyet istemesi" olarak gösterdi. "Arda, kırmızı-beyazlılarda tutku patlaması yarattı" başlığını atan Marca gazetesi de teknik direktör Manzano'dan spor direktör Caminero ve Simao ile Ujfalusi'ye kadar herkesin Arda'ya övgü yağdırdığına dikkati çekti.

BOĞAZ'IN MARADONA'SI
El Mundo Deportivo gazetesi ise Arda için neredeyse özel bir ek yayımladı."Turan; günümüzdeki en iyi Türk futbolcu bugün Madrid'e geliyor. Arda, yeteneği ve medyatikliğiyle Atletico'ya yeni bir sponsor getirebilir'' diye yazan gazete, genç yıldızı okurlarına "Boğazın Maradona'sı" olarak tanıttı.