BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,72
ALTIN 2.435,62
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'Öde kardeşim' şu borcunu Gandi'ye

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2011 yılı mal beyanını açıkladı ancak bir ayrıntı milletin dikkatini çekti!

Abone ol

İNTERNETHABER- Hükümetin ekonomik politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, bu yıl ekonomik olarak düze çıkmış, hatta banka borçlarını bile kapatmış. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin resmi sitesinden yayınladığı 2011 yılı mal beyanında en çok dikkat çeken şey ise son üç yıldır bir türlü tahsil edemediği alacağı. Buna göre Kılıçdaroğlu, 7 bin liralık borcunu bu yıl da tahsil edememiş. Sosyal ağlardan bir türlü borcunu ödemeyen Feridun Özgen'e ise tepki var: Öde kardeşim şu borcunu!

Kılıçdaroğlu'nun bugün tarihli ve kendi imzasıyla yayımlanan mal varlığında, 5 konut, 9 tablo, bir otomobil, 2 kooperatif hissesi ile 7 bin lira alacağı görülüyor.

EŞİNİN PIRLANTASI DA LİSTEDE

Eşine ait bir pırlanta yüzüğün yer aldığı listede, değeri 25 bin lira gösterilen İçerenköy'de, değeri 142 bin lira olan Ankara Balgat'ta, değeri 15 bin lira olan Akyurt'ta, değeri 3 bin lira olan Tunceli'de ve değeri 300 bin lira olan Burhaniye'de birer konut yer alıyor.

2004 MODEL OTOMOBİL VE 9 TABLO

Kılıçdaroğlu'nun 14 bin lira değerinde 2004 model bir otomobilin de bulunduğu mal varlığında 9 tane de tablo yer alıyor.

MİNİ KOLEKSİYON

Nuri Abaç, Fikret Otyam, Güler Çakır, Hüseyin Yüce, Ayatullah Sümer, Hasan Mutlu imzaları taşıyan 9 tablonun edinme bedelleri ise toplam 2 bin 733 lira olarak açıklanıyor.

BORÇLAR ÖDENMİŞ YENİ KONUT ALMIŞ

Kılıçdaroğlu'nun yeni açıkladığı mal varlığında, geçtiğimiz yıl açıklanan mal varlığına göre bazı değişiklikler gözüküyor. Ekonomik olarak rahatladığı görülen Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz yıl 4 evi bulunurken, bu yıl bu sayı 5'e çıkmış. Bu yıl açıklanan evlerin edinme tarihlerinde ise bir değişiklik yok. Kılıçdaroğlu, 2011 yılı içerisinde ev satın almamasına rağmen bu yıl açıklanan listede bir ev yer alıyor.  

KREDİ BORÇLARINI ÖDEMİŞ

Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı mal beyanında ayrıca alacak verecek kısmında da büyük değişiklikler bulunuyor.  Daha önce iki bankaya olan toplam 92 bin liralık borç, bu yıl açıklanan mal beyanında gözükmüyor. Bir yıl içerisinde Kılıçdaroğlu, 2009 yılında 92 bin liralık banka borcu, 2010 yılında 57 bin liraya gerilirken bu yıl bu rakamın tamamı kapatılmış. Açıklanan bu verilere göre Kılıçdaroğlu'nun bankalara olan herhangi bir kredi borcu bulunmuyor.

"ÖDE KARDEŞİM BU PARAYI"

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı yeni mal beyanında ilginç bir nokta dikkat çekiyor. Buna göre Kılıçdaroğlu, 2009 ve 2010 yılında beyan ettiği 7 bin liralık alacağını bu yıl da hala tahsil ödememiş gözüküyor. Artık Türkiye'nin tanıdığı bu isim ise bu yıl resmen açıklanmış. Bu yıl açıklanan mal beyanına göre Kılıçdaroğlu'nun Feridun Özgen'den 7 bin lira alacağı bulunuyor.

Yıllardır hala borcunu ödemeyen bu isim mal beyanın açıklanmasının hemen ardından sosyal paylaşım ağlarında da günün konusu oldu. Sözlükcüler, Feridun Özgen'den borcunu ödemesini isterken, en büyük kaygı ise paranın değerini giderek kaybettiği konusunda.

İşte paylaşım ağlarındaki Feridun Özgen tepkisi;

Twitter

ecesevimm -Ece Sevim Öztürk

-Kılıçdaroğlu mal varlığını açıkladı. Feridun Özgen'den 7 bin lira alacağı varmış. Adamın üzerindeki toplumsal baskıyı düşünemedim :)

zeynepceylan Zeynep Ceylan

- O değil de bu Feridun Özgen 1 yıldır ödemiyor Kılıçdaroğlu'na parasını =)

Ad1guzel Ibrahim

- Feridun Özgen'i tanıyanınız var mı? 7 bin lira borç takmış kkya . Kılıçdaroğlu mal varlığını açıkladı.

Ad1guzel Ibrahim

- @ Haydi @erenaksoyoglu kampanya başlatalım @kilicdarogluk Feridun Özgen'den alacağı 7 bin TL'yi Somali'ye bağışlasin

ULUDAĞ SÖZLÜK

- 1.2007 yılından beri kemal kılıçdaroğlu'na olan 7000 liralık borcunu ödemeyen şahıs.

not: özel hayat, sözlüğü yasal yönden zor durumda bırakabilir diye gelmeyin. kaynak yukarıda kılıçdaroğlu kendisi yayınlamış.

-  versene kardeşim gandi kemale borcunu.
herif koca parti başkanına takmış, bizi yakalasa ne yapar.
ferdun bitir in bir üst versiyonu.