BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.387,80
HABER /  DÜNYA

Arap zirvesine bombalı saldırı!

Arap Birliği Zirrvesi'nin düznelendiği Bağdat'ta iki patlama meydana geldi!

Abone ol

Irak 22 yıl aradan sonra ilk kez bir Arap Birliği zirvesine ev sahipliği yapıyor. Zirvenin açılışını Irak Cumhurbaşkanı Kürt kökenli Celal Talabani yaptı. Bağdat'ta zirvenin yapılacağı binaya doğru ise roketli saldırıda bulunuldu.

Uluslararası haber ajansı Reuters, Arap Birliği zirvesinin yapılacağı Yeşil Bölge'ye doğru bir roket ya da havan topu fırlatıldığını duyurdu. Iraklı üst düzey bir yetkili, saldırıda ölü ya da yaralı bulunmadığını söyledi.

Irak, ABD işgalinden sonra ilk defa ev sahipliği yaptığı Arap Birliği zirvesinde güvenliği sağlamak için yaklaşık 500 milyon dolar harcadı.

Bağdat'taki zirvenin ağırlıklı gündemini zirveye katılmayacak olan Suriye oluşturacak. Ancak Arap ülkeleri Suriye için atılacak adımlar konusunda bölünmüş durumda.

Dün biraraya gelen Arap Birliği dışişleri bakanları, Esad yönetiminin kabul ettiği Annan planına destek verdi. Arap Birliği'nin bugünkü zirvesinde Suriye'ye şiddetin durması ve demokrasiye geçiş sürecine destek vermesi bekleniyor. Ancak görevi bırakması için Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bir çağrı yapılmayacağı tahmin ediliyor.

ZİRVENİN BAŞKANI KÜRT LİDER

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 22 yıl aradan sonra ilk kez düzenlenecek Arap Birliği zirvesine Kürt kökenli Cumhurbaşkanı Celal Talabani başkanlık yapacak.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Arap Zirvesi'ne İran ve Türkiye'yi ise davet etmedi.