BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK yatakçılarına 200 askerli operasyon

Bingöl'de PKK'ya yardım ve yataklıkta bulunanlara yönelik 200 askerin katılımıyla, 3 ayrı köyde 6 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Bingöl Valiliği, geçen yılın Ekim ayından itibaren bölgede yakalanan PKK'lıların üzerlerinde ele geçirilen doküman ve evrakın incelenmesi sonucu, bölgede teröristlere yardım ve yataklık yapanlara operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Operasyona 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı koondinesinde İl Jandarma Komutanlığı'na ait jandarma özel harekat, asayiş komando timleri ve sivil jandarma timlerinden oluşan 200 jandarma personeli katıldı.

ÖRGÜTSEL DÖKÜMANLAR ELE GEÇİRİLDİ

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kalencik, Serpmekaya ve Hasanova köylerinde 6 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, teröristlere yiyecek ve malzeme temin edip, araçları ile taşımaya yardım ettikleri, yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 bilgisayar, flash bellekler, örgütsel doküman ve malzemeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan 6 kişiyle ilgili soruşturma sürdürülüyor. Bingöl Valiliği, son bir yılda İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 55 kişi hakkında adli işlem yapıldığını açıkladı.