BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ABD'den sürpriz Suriye çıkışı

Zaman, Suriye diktatörü Esad lehine işliyor. ABD'nin Ankara büyükelçisi Francis Ricciardone, Şam yönetimine nefes aldıran bir açıklama yaptı.

Abone ol

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francıs Ricciardone,'ye göre Suriye için askeri seçenek en son alternatif, içerideki muhalifleri silahlandırmak da çözüm değil. '

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francıs Ricciardone, pazar günü İstanbul'da yapılacak uluslararası toplantının hemen öncesinde, Washington'ın Suriye'ye yönelik tavrını ifade etti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Koç üniversitesi'nde düzenlenen 'Türk-Amerikan İlişkileri: Çalkantılı Bir Bölgede Zorluklar ve Fırsatlar' konulu konferansta gazetecilerin günedeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ricciardone, Suriye konusunda sorulan soruya, "Türkiye ve ABD  askeri müdahalenin en son seçenek, en arzu edilmeyen seçenek olduğuna inanıyor. Bu sorun, uluslararası hukuka uygun, diplomatik bir süreçle çözümlenmeli. Bu, kolay yanıtları olmayan, sihirli bir şekilde ortadan kaybolmayacak, kolay bir çözümü olmayan bir durum. Dolayısıyla bu sorunun çözümü için birlikte çalışıyoruz." diye cevap verdi.