BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.401,56
HABER /  DÜNYA

Arafat'ı zehirleyen yemek değildi!

Türkiye Özal'ı, Filistin ise Arafat'ın ölümüyle ilgili şüpheleri tartışıyor. Arafat'ın korumasından zehirlenmeyle ilgili önemli bilgiler geldi.

Abone ol

Filistin lideri Yaser Arafat'ın ölümünden 6 yıl sonra, korumalarından biri, Arafat'ın zehirlenerek öldürülmüş olabileceğini ama bunun yediği yemeklerden kaynaklanmadığını söyledi.

Filistin liderinin ölümüne dek 15 yıldan fazla korumalığını yapan İmad Ebu Zeki (47), Arafat'ın büyük olasılıkla zehirlenmiş olabileceğini belirtmekle birlikte, bunun yediği yemeklere zehir konularak yapıldığı iddialarını tümüyle reddetti. Ebu Zeki, "Arafat ne yerse, önce korumaları olarak biz yerdik" dedi.

Ebu Zeki, Londra'da Arapça yayımlanan El Hayat gazetesine yaptığı açıklamada, "Arafat'ın zehirlenerek öldürüldüğü" iddialarına ilişkin bir soruyu cevaplarken, "O ne yiyecekse, yemeden önce ben tadardım. Biz, korumaları olarak hiçbir zaman gelen yemekleri Arafat'ın tek başına yemesine izin vermezdik. O yemeden en az yarım saat veya 45 dakika önce yemeğinden biz yerdik" dedi.

Ebu Zeki, örnek olarak gösterdiği bir olayda, Arafat'ın bir konuğunun, yanında getirdiği çikolata kutusundan bir çikolata alarak Arafat'a ikram etmek istemesi üzerine, kendisinin hemen müdahale ederek çikolata kutusunu aldığını ve Arafat'ın huzurunda çikolataları korumalara dağıttığını hatırlattı. Ebu Zeki "Aynı şeyi, tüm çikolata, tatlı veya hediye olarak gelen tüm yiyecekler için de yaptım. Gelen tüm bu yiyecekleri önce biz, korumalar olarak tattık" ifadesini kullandı.