BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,72
ALTIN 2.439,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP iktidara gelemezse ne olur?

Bu soruya yanıtı CHP'nin yeni genel başkan yardımcılarından Mehmet Ali Özpolat verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat, CHP'nin genel seçimlerde iktidara gelmemesi halinde laik demokratik Cumhuriyetin büyük darbe yiyeceğini öne sürdü.

Özpolat, partisinin Hatay il kongresinde yaptığı konuşmada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile partiye yeni bir hareket ve heyecan geldiğini, çeşitli partilerden de yeni katılımlar olduğunu söyledi.
Gelecek yılın haziran ayında Türkiye'nin kaderini ve geleceğini tayin edecek çok önemli bir seçimin olacağını, sosyal demokratların tek yumruk olarak seçimlere güçlü girmesi gerektiğini ifade etti.

Özpolat, şöyle dedi:
''CHP genel seçimlerde iktidara gelemezse laik, demokratik Cumhuriyet büyük darbe yiyecek. Bakın etrafınıza işçi, köylü, esnaf, sanayici, emekli, memur hiç kimse hükümetin uygulamalarından memnun değil. Vicdanı aklı olan hükümetten mutlu ve memnun olduğunu söyleyemez. Korku imparatorluğu kuran iktidar medyayı, tüm kurumları, referandum ile en son kale olan yargıyı da ele geçirdi. Ama CHP, buna asla boyun eğmeyecek. Onların korku imparatorluğuna son vereceğiz. Referandumda alınan yüzde 42'lik oyu küçümsememek gerekir. Bunun yüzde 35'i CHP'nin oylarıdır. Derlenip, toparlanıp genel seçimlerde AKP'ye gereken uyarıyı yapacağız.''

CHP'NİN EN BÜYÜK EKSİĞİ

Diğer partilere karşı CHP'lilerin daha nezaketli ve hoşgörülü olduğunu, kendi partilisine her türlü kötülüğü yaptığını öne süren Özpolat, şöyle devam etti:
''Partimizde sevgi eksikliği var. Buna son günlerde daha yakın tanık olduk. Diğer partilere karşı gösterdiğimiz barış ve hoşgörüyü neden kendi partilimize göstermiyoruz? Bunun zararını önce partimiz sonra da ülke görüyor. Diğer partilerde de hizip, çekişme, tartışma var. Ama bunlar su yüzüne çıkmıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda büyük çaba gösteriyor. Türkiye'de gitmediği il, hatta ilçe kalmadı. Hedefi tüm sosyal demokratları CHP çatısı altında toplamaktır. Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var.''