BIST 9.531
DOLAR 32,49
EURO 34,55
ALTIN 2.475,99
HABER /  GÜNCEL

Fıstık yerine bezelye yemeyin!

Kurban Bayramı'nda misafirlerine ikram etmek için baklava alacaklar dikkat. Baklavanın içindeki fıstık olmayabilir.

Abone ol

Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, baklava alacakları uyardı.
Bazı tatlıların üretiminde hileler yapıldığına işaret eden Göksu, maliyeti düşürmek Antep fıstığı yerine yeşile boyayıp fırınlanan yer fıstığı veya yeşil bezelye kullanılıyor iddiasında bulundu.


Göksu, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Sağlıksız ortamda imal edilen ucuz şekerler bayramınızı zehir edebilir. Toz şeker fiyatına bayramlık şeker satışı yapanlar var. Şekerleme üretiminde sağlık ve hijyen şartları çok önemli. 3 liraya misafire ikram edilecek şeker alınmaz. Vatandaşı sağlık açısından ucuz şeker ve tatlılardan uzak durmaya çağırıyorum. Kimi zaman ünlü markaların taklit ürünlerine de piyasada rastlıyoruz.”

Kurban Bayramı'nda ikram edilen tatlıların üretiminde kimi zaman hileler yapıldığına işaret eden Göksu, maliyeti düşürmek için şeker yerine yarı fiyatına olan glikozu, bazılarının ise Antep fıstığı yerine yeşile boyayıp fırınladıkları yer fıstığını veya rengi nedeniyle yeşil bezelyeyi kullanabildiklerini, üretimde son kullanma tarihi geçmiş ham maddeler kullanılabildiğini, un, yağ, tereyağı, fıstık ve cevizde düşük kalite hatta tarihi geçmiş ürünler tercih edilebildiğini belirterek, özellikle bu dönemde vatandaşların, üretim izni olmayan ve seyyarda satılan şekerleme ile tatlılara rağbet göstermemesini istedi.