BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,80
ALTIN 2.435,42
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple'a Çin'den sonra bir darbe de Mısır'dan

Çin'in Apple ürünlerini yasaklamasının ardından Apple'a bir darbe de Mısır'dan geldi. Mısır Rekabet Otoritesi, (ECA) Apple'ı Mısır'daki rekabet ortamına zarar vermekle suçluyor.

Abone ol

Mısır Rekabet Otoritesi'nin (ECA), açıklamasında Apple'ın yerel dağıtımcılara telefonlarını satmak için kendi şartlarını dayattığını ve şirketin Mısır devletine göre "satıcılar ile yapılan haksız dağıtım şartları"nı sonlandırmak için iki ay süresi olduğunu belirterek Cupertinolu devi yaptırımla tehdit etti.

ECA, iki yıl boyunca yaptığı incelemelerden sonra Apple'ı suçlu buldu. ECA'nın başında bulunan Amir Nabil, bu durumun Mısır'daki rekabeti efektif olarak engellediğini belirterek, "Müşterilerinizi onlara sunulan daha iyi seçenekleri tercih edebilme özgürlüğünden alıkoyamazsınız. Bu, ürünlerin yaygınlığı ile ilgili. Bu, aynı zamanda müşterilerin daha iyi ürünlere erişim sahibi olmalarını sağlamakla da ilgili." şeklinde konuştu.

Standart bir iPhone modeli, Ortadoğu'daki diğer ülkelere göre Mısır'da %50 daha yüksek fiyata satılıyor. Örnek olarak iPhone XS Max, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 1.306 dolardan fiyatlandırılırken Mısır için bu fiyat 1.983 dolar seviyesinde.

Çin'de yasaklanmıştı
Apple için dünya üzerinde birçok bölgede yaptırım tehditleri ile karşılaşmak alışılmadık bir durum değil. Geçtiğimiz gün Çin mahkemeleri Apple'ın birçok iPhone modelinin ülkede satılmasını engelleyen bir karara imza atmıştı.