BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

Mümin Sarıkaya aslan nereli kaç yaşında acı dolu hayatı

Mümin Sarıkaya son günlerin konuşulan isimlerinden biri oldu. Ben Yoruldum Hayat türküsü ile tanınan Mümin Sarıkaya aslen Yozgatlı. 1 yaşında babasını kaybeden Mümin Sarıkaya bağlama ile küçük yaşlarda tanıştı. Önemli isimlerle çalışan Münin Sarıkaya evli değil.

Abone ol

Mümin Sarıkaya buğulu sesi ve çaldığı bağlama ile son günlerin konuşulan isimlerinden biri oldu. Aslen Yozgatlı olan Mümin Sarıkaya'nın hayatı acılarla dolu. Daha 1 yaşındayken babasını kaybeden Mümin Sarıkaya küçük yaşta hayat mücadelesine başladı. Ben Yoruldum Hayat türküsü ile milyonlar tanıdı. 

MÜMİN SARIKAYA KİMDİR: Yozgat'da doğdu. Henüz 1 yaşında iken babasını kaybeden Mümin Sarıkaya, bağlama ile ilk öğretim yıllarında tanıştı. 28 yıl boyunca bağlama çaldı ve son yıllarda beste yapmaya başladı.

Eserlerini sosyal medya platformları aracılığı ile müzik severlerle buluşturmaya başlayan Mümin Sarıkaya, Youtube'da paylaştığı "Ben Yoruldum Hayat" bestesi ile dikkatleri üzerinde çekti. Bir çok dizide yer alan "Ben Yoruldum Hayat" şarkısının video klibi 100 milyonun üzerinde izlendi. Mümin Sarıkaya, Ahmet Çelenk ile yolları kesiştikten sonra eserlerini bir albümde toplamaya karar verdi. Türkiye'nin farklı yerlerinde konserlerine devam ederken, aynı zamanda albüm hazırlıklarını tamamladı.


Mümin Sarıkaya'nın albümle aynı adı taşıyan, "Ben Yoruldum Hayat" ve daha önce single olarak yayınladığı "Al Başımdan Bu Dertleri" şarkılarının da bulunduğu albümde 10 eser yer almakta. Albümde 6 şarkının söz ve müziği Mümin Sarıkaya'ya ait. Ayrıca Neşet Ertaş, Ali Osman Nebioğlu, Nurullah Akçayır gibi ustaların eserlerini yorumlayan Mümin Sarıkaya, şarkıların düzenlemelerinde Göksun Çavdar, Cihan Sezer, Alper Atakan gibi önemli müzisyenlerle çalıştı.