BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,67
ALTIN 2.491,71
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan son dakika Cemal Kaşıkçı açıklaması! Bana göre fail belli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yargı konferansında gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan bana göre cinayetin faili belli dedi ve Prensin yakınındaki 15 kişiyi işaret etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı’na Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansı’nda Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan bana göre cinayetin faili belli dedi ve prensin yakınındaki 15 kişiyi işaret etti. Erdoğan ''Biz ses kayıtlarından öğrendik ki gelenlerin içinde şu andaki veliaht prensin en yakınında olanlar bu işin aktif rol üstlenicisi. Her şey gün yüzüne çıkıyor. Başsavcısı geldi, görüştüler, ipe un serdiler. En ufak bir bilgiyi, belgeyi vermediler'' dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

CEMAL KAŞIKÇI'NIN FAİLİ BANA GÖRE BELLİ:  Kısa bir süre önce basın dünyasından malum Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul, hemen şuracıkta Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi olayı bir kenara atılacak konu değildir. Konu her yönüyle açık. Bunun failinin kim olduğu da bana göre belli. Olayın işlendiği yapıldığı yer de belli. Biz bize gönderilen yetkililere şunu sorduk, bu 15 kişinin içinde fail var. Siz biliyorsunuz. Bu faili çıkarmakta da mahirsiniz. Verdikleri cevap 18 kişiyi biz tutukladık, daha sonra 22'ye çıkardık.

FAİLİ ORTAYA ÇIKARIN: E şimdi failini ortaya çıkarın. Önce bu suçu buraya yıkmanın gayretine girdiler. İşlemleri yaptı ve çıktı dediler, yalan. Bu sıradan bir insan değil, kalemi olan bir insan. Oradan nişanlısını almadan gitmesi mümkün değil. Daha sonra ileri gittiler, 'Yerli işbirlikçilerle bunu yaptık'. Peki kimdir yerli işbirlikçi, bunu söyleyin. Bunu söylemedikleri gibi 'Böyle bir ifade kullanmadım' diyerek yine yalan söylediler.

GELENLER VELAİHT PRENSİN EN YAKINLARI: Biz ses kayıtlarından öğrendik ki gelenlerin içinde şu andaki veliaht prensin en yakınında olanlar bu işin aktif rol üstlenicisi. Her şey gün yüzüne çıkıyor. Başsavcısı geldi, görüştüler, ipe un serdiler. En ufak bir bilgiyi, belgeyi vermediler.

MÜSLÜMANIN OLDUĞU YERDE ADALETSİZLİK OLMAZ: Maalesef bugün dünyanın pek çok yerinde özellikle de bölgemizde vicdanları kanatan zulümler yaşanıyor Müslümanının olduğu yerde soykırım, adaletsizlik olmaz, olmamalıdır. Bu kötülüklerin hepsi bu günlerde İslam dünyasının üstünde bir kara bulut gibi konuşuyor.

Erdoğan'dan ABD'ye Münbiç mesajı! Temizlemezseniz...