BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan ABD'ye Münbiç mesajı! Temizlemezseniz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yargı konferansında Münbiç konusunda ABD'ye çok kritik mesajlar verdi. Erdoğan ''Münbiç yüzde 85-90 Arapların yaşadığı bir yerdir. Ama orayı tamamen terör örgütlerine vermiş durumdalar. Onlardan orayı boşaltacağız dediler göndermediler. Şimdi de diyoruz ki, temizlediniz temizlediniz. Çıkarmadığınız takdirde biz Münbiç'e de gireceğiz'' açıklamasında bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı’na Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansı’nda Fırat'ın doğusuna düzenlenen operasyonla ilgişi önemli açıklamalarda bulundu.

ABD'yi Münbiç'teki terör örgütleri konusunda net bir dille uyaran Erdoğan ''Münbiç yüzde 85-90 Arapların yaşadığı bir yerdir. Ama orayı tamamen terör örgütlerine vermiş durumdalar. Onlardan orayı boşaltacağız dediler göndermediler. Şimdi de diyoruz ki, temizlediniz temizlediniz. Çıkarmadığınız takdirde biz Münbiç'e de gireceğiz'' dedi.İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

BU TEHDİDİN CEVABI ANINDA VERİLECEK: Dün akşam itibariyle Irak'ta operasyonlarımızı yaptık. Ve sürekli sınırlarımıza tehdit oluşturan Sincar'da ve Mahmur'un etekleri Karaçar'da buralardaki atılan adımlara karşı operasyonumuzu yaptık. Durduk mu? Yok, bunun gerisi gelecektir. Çünkü oradan bize bir tehdit varsa  ki var; bu tehdidin cevabı da anında verilecektir. Bu terör örgütlerini ya yok edecekler, onlar etmiyorsa biz yok edeceğiz. 

ABD'NİN 22 ÜSSÜ VAR: Dünkü kalleş saldırı aldığımız kararın ne kadar isabetli olduğunu göstermiştir. Sınırlarımıza yığılan teröristlerin eninde sonunda bizi hedef alacağı gerçeğini bu olay ispatlamıştır. Suriye'nin kuzeyine, malum Amerika'nın 22 üssü var orada. Silah gönderiliyor, araç gereç gönderiliyor. Buradaki PKK, YPD, YPG bunlara geliyor. 

TEMİZLEMEZSENİZ MÜNBİÇ'E DE GİRECEĞİZ: Münbiç hikayesiyle bizim dikkatimizi dağıtmaya çalışıyorlar. Münbiç yüzde 85-90 Arapların yaşadığı bir yerdir. Ama orayı tamamen o terör örgütlerine vermiş durumdalar. Onlardan orayı boşaltacağız dediler. Göndermediler. Şimdi de diyoruz ki, temizlediniz temizlediniz. Çıkarmadığınız takdirde biz Münbiç'e de gireceğiz. Açık konuşuyorum. Türkiye, Fırat'ın doğusundaki terör bataklığına müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybetmiştir. Bundan sonrası için tek bir günlük gecikmeye dahi tahammülümüz yoktur.

İSTİHBARATTAN GELEN RAPORLARLA...Afrin operasyonunda sahada karşılaştığımız manzara istihbarattan gelen raporlarla tescillidir. Bu veriler bize Fırat'ın doğusunda neler yapıldığını, şayet harekete geçmezsek ileride karşımıza ne çıkacağını göstermeye yeterlidir. Biz Suriye'de attığımız adımlarla, sadece kendi ülkemizin güvenliğini sağlamakla kalmıyoruz. Hiçbir mezhep fanatizmi bu gerçeğin üzerini örtemez. 

Erdoğan'dan son dakika Cemal Kaşıkçı açıklaması! Bana göre fail belli