BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,34
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple ve Samsung'a sert rakip LG yükseliyor

Teknoloji devi Apple ve Samsung'un ABD'nin akıllı telefon pazarındaki kıyasıya rekabeti devam ediyor. Son açıklanan verilere göre LG firmasınında rekabete girmesi bekleniyor.

Abone ol

ABD'de açıklanan Comscore'un Eylül 2015 verileri, Apple ve Samsung'un yüzde 0,5'luk pazar paylarını LG'ye bıraktığını gösteriyor. Tablo, Apple'ın Eylül 2014'te çıkan iPhone 6'yla yükseldiğini ancak bu yükselişin yerini durağan bir çizgiye bıraktığını gösteriyor.

Apple ve Samsung'un elinden kaçırdığı pazar paylarını toplayan LG'nin yüzde 1,1'lik yükselişiyle Android'in toplam pazar payı da yıldan-yıla büyümüş görünüyor. Comscore'a göre Android'in geçen seneki yüzde 52,1'lik pazar payı, bu sene yüzde 52,3'e yükseldi. iOS'un kullanım oranı ise biraz geriledi ve yüzde 43,6'te kaldı.



Telefonlarda en çok yüklenen uygulamalardan Google'ın uygulamalarını çıkarttığımıza, Facebook ve Apple uygulamalarının listeye hükmettiğini görüyoruz.


Google'ın Android'e dilediğince eklediği uygulamalar, listeyi elbette etkilemiş görünüyor. Görünen o ki Apple'ın da telefonunu uygulamayla doldurup satması gerekiyor(!).