BIST 9.663
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de her şey güllük gülistanlık

1 Kasım seçimlerinde hayal kırıklığı yaşayan CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan ilginç yorum

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'nin en demokratik partisinin CHP olduğunu belirterek, "Parti içi demokrasiyi hazmetmiş bir yapısı var. Bir sıkıntı yok. Olağanüstü bir durum yok. Partimizde şu anda her şey normal, her şey güllük gülistanlık diyebilirim" dedi.

Ağbaba, 6. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, kentte bir sinema solununda gösterime girecek, yönetmenliğini Malatyalı Çağıl Aydoğdu'nun üstlendiği "Yarım" filmini izlemek için geldiği Yeşil Sinema önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin "Murat Özçelik'in CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Meclisi üyeliğinden istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Ağbaba, bunun Murat Özçelik'in kararı olduğunu belirtti.

CHP'de olağan kurultay sürecinin devam ettiğini anımsatan Ağbaba, "Murat Özçelik sanırım açıklama yapacak ama Cumhuriyet Halk Partisi önemli bir kurum, büyük bir kurum. Olağan kurultayımız da devam ediyor. Bu süreçte bunların olması normal. Bunun Murat Bey'in partiyle olan bir ilişkisinden kaynaklandığını düşünmüyorum ama kendisi açıklama yapacaktır" diye konuştu.

AĞBABA: BİR SIKINTI YOK

Kurultay sürecinin devam ettiğini vurgulayan Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kongrelerimiz, delege seçimleri hızla yapılıyor. Bu süreçte olağanüstü kongre isteyen arkadaşlarımız var. Onların da partiyi televizyon ekranlarında tartışmaması gerekiyor. Şu anda sanki Cumhuriyet Halk Partisi çok önemli bir tartışma varmış gibi gözüküyor. Önemli bir tartışma yok. Türkiye'nin en demokratik partisi Cumhuriyet Halk Partisi. Parti içi demokrasiyi hazmetmiş bir yapısı var. Bir sıkıntı yok. Olağanüstü bir durum yok. Partimizde şu anda her şey normal, her şey güllük gülistanlık diyebilirim."

MANİSA'DAKİ PARALEL YAPI OPERASYONU

Bir gazetecinin Manisa'daki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonuna ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Veli Ağbaba,  Türkiye'de olağanüstü durumun yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Daha önce 'başörtülü bacıma saldırdı' diyenler şimdi başörtülü bacılarımıza kelepçe takmaya başladılar. Kime hukuksuzluk olursa olsun, bu ister cemaat olur, farklı bir yapı olur, kime hukuksuzluk yapıldıysa yapılsın bunun karşısında olduğumuzu söylemek istiyorum. Bizim için hiç kimsenin dini, inancı, mezhebi, etnik kimliği önemli değil. Önemli olan hukukun uygulanması."