BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.429,60
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple ürünlerine şok yasak geldi!

Yasaklarıyla teknoloji gündemlerine oldukça fazla konu olan Çin hükümeti, yeni aldığı karar doğrultusunda Apple ürünlerinin kullanımı konusunda ciddi bir kısıtlama getirdi.

Abone ol

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'yle yakın temaslarda bulunan firmaların yazılım ve donanımlarının resmi kuruluşlarda kullanımına yönelik yasaklamalarla oldukça fazla konuşulan Çin hükümeti, şimdi de Apple'a yönelik yeni bir karar aldığını duyurdu.

Daha önce ulusal güvenlik sebebiyle Windows 8'in devlet dairelerinde kullanımını yasaklanan Çin'de artık iPad ve MacBook gibi Apple ürünlerini de kara listeye alındı. Tabii bu talimatın yine güvenlik konusunda yaşanan kaygılardan dolayı alındığının altı çiziliyor.

Sadece Apple değil

Ancak NSA'in birçok faaliyetini dünya kamuoyuyla paylaşan Edward Snowden, Microsoft, IBM, Apple, Google, Kaspersky, Symantec ve Apple gibi firmaların Amerikan hükümeti ile işbirliğini yaptığını açıklamasıyla, uzak doğuda bahsi geçen şirketlere daha fazla yaptırım uygulanması dikkat çekiyor.

ABD'nin etkisi azalıyor

Ayrıca Bloomberg analistine göre Çin hükümetinin aldığı bu kararlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin ülkedeki etkisini ciddi bir oranda düşürüyor. Kendi yerel yazılımları üzerinde de çalışan Çin'in önümüzdeki zamanlarda hangi firmaya yasak getireceği oldukça merak ediliyor.

ipad_air_macbook_air_fake_mockup_hero_fixed.jpg