BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.422,48
HABER /  MEDYA

13 parti 15 TV 11 gazete kimi destekliyor?

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi tarafların algı operasyonu şiddetlendi. Safların netleştiği ortamda kimler hangi tarafta?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu arasındaki cumhurbaşkanlığı yarışı müthiş bir kapışmaya sahne oluyor.

Gazete köşelerinden, televizyon ekranlarından taraflar tuttukları adaylara kimi zaman açıktan, kimi zaman da örtülü biçimde destek çıkıyor.

Taraflar cumhurbaşkanlığı seçimi yarışında arada kendi yanlarına çekebilme adına birbirlerini yarışında haksız rekabetle suçluyor. "Partizanlık" "mağduriyet" ve "yandaşlık" bu savaşta en çok kullanılan söylemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Görüldüğü üzere ortada "algı operasyonu" olduğu çok açık. Peki bu kampanyanın aktörleri kimler? Propaganda savaşlarında galip gelmek için tüm güçlerini sahaya dökenler kimlerden oluşuyor?

Hükümete yakın A Haber televizyonu, muhalefete "13 parti 15 TV, 11 gazete kimi destekliyor?" diye sordu. Peki A Haber'in bahsettiği o partiler kimler? Listeye gözatalım:

İHSANOĞLU İTTİFAKI YAPAN PARTİLER

Cumhuriyet Halk Partisi - Milliyetçi Hareket Partisi - Demokratik Sol Parti - Liberal Demokrat Parti - Demokrat Parti - Bağımsız Türkiye Partisi - Büyük Birlik Partisi - Devrimci Halk Partisi - Türkiye Sosyalist İşçi Partisi - Doğru Yol Partisi - Kadın Partisi - Halk ve Adalet Partisi - Turk Parti.

TABANDA İTTİFAK YOK

Karşısında ise AK Parti ile açıktan destek kararı alan Anavatan Partisi dışında Erdoğan'a destek çıkan parti yok. Ancak bu ittifakın tabanında itirazların yüksek sesle dile getirildiği biliniyor. Parti yönetim kurullarında istifa haberleri bu süreçte gazete sayfalarını süslüyor.

Teşkilatlanmada muhafeletin ezici üstünlüğü var ancak seçmen bazında da AK Parti teşkilatları daha organize ve Erdoğan'ın popülaritesi, tanınırlığı, İhsanoğlu'ndan çok daha fazla.

ERDOĞAN KARŞITLIĞI BİRLEŞTİRDİ

Kampanyanın medya ayağı ise bambaşka. Yazılı ve görsel ayağında amansız bir yarış yaşanıyor. Anti Erdoğan cephesi kozmopolit bir yapıdan oluşuyor. Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkması fikri etrafından farklı kesimler bir araya gelmiş durumda.

İHSANOĞLU'NA YAKIN GÖRÜNEN MEDYA

Kanal D - CNN Türk - Kanal Türk - Bugün TV - Samanyolu TV - S Haber - Sokak TV - Artı 1 TV - Mesaj TV - Meltem TV - Irmak TV - Bengütürk TV - Halk TV - Fox TV - Cem TV ile Hürriyet – Posta – Sözcü – Taraf – Zaman, Bugün, Yeniçağ, Birgün, Aydınlık, Ortadoğu ve Yurt gazetesi.

İKTİDARA DESTEK ÇIKAN MEDYA

ATV, A Haber, Kanal 24, Kanal 7, Ülke TV, TVNET, SKY 360, Show TV, NTV, TRT kanalları ile Akşam, Sabah, Takvim, Yeni Şafak, Star, Akşam, Cine5, Milat, Türkiye.

Öte yandan Habertürk TV, Habertürk, Vatan ve Milliyet gazeteleri ise kavgaya bulaşmamaya özen gösteriyor.