BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Apo'nun 5 sayfalık mektubundaki mesaj

Diyarbakır bugün tarihi bir güne tanıklık edecek. Nevruzda Öcalan'ın 5 sayfalık mektubu okunacak. Öcalan, PKK'ya sınır dışına çık diyecek.

Abone ol

İNTERNETHABER - İmralı'dan son heyetle mesaj yollayan Öcalan "21 Mart'ı bekleyin" demişti. O gün gelip çattı. Gözler bugünkü Diyarbakır Nevruz'unda...

DİYARBAKIR NEVRUZUNDAN YENİ NOTLAR

*Öcalan’ın mesajının okunacağı ayrı bir sahne kuruldu.

*Alandaki parke taşları sarı kırmızı yeşile boyandı.

*Konuklar tarafından yakılacak Nevruz ateşi için dev meşale hazırlandı.

*Kentin 85 ayrı yerinden araçlar sabah saat 07.00'den itibaren alana servis yapmaya başladı.

*6 ayrı noktadan da miting alanına doğru yürüyüşe geçilecek.

*Kutlama için 5 bin kişi görevlendirilirken, yoğun katılım nedeniyle protokol platformu kapasitesi iki katına çıkarıldı, basın mensuplarının rahat çalışabilmesi için özel bir alan ayrıldı ve bu alanın güvenliği için 150 personel görevlendirildi

Başbakan Erdoğan'ın onay verdiği Öcalan'ın mektubu nevruz mitinginde okunacak. Tüm Türkiye, o mektupta ne olduğunu öğrenmiş olacak.

Diyarbakır'da bugün yüzbinler 'barış ateşi' yakacak. Türkiye çözüm sürecinin en kritik kavşağı olan 'tarihi nevruzda' yepyeni bir sayfa açmayı deneyecek. Haliyle bugün tüm Türkiye'nin gözü kulağı bu nevruzda olacak.

TÜRKÇE SIRRI SÜREYYA KÜRTÇE BULDAN

Nevruz öncesi BDP milletvekilleri son kez biraraya geldi ve Abdullah Öcalan 'ın sürece iliskin tarihi mektubu tüm BDP heyeti tarafindan değerlendirildi.

Barış sürecinin yol haritasının yer aldığı mesajı Türkçe olarak Sırrı Süreyya Önder Kürtçe olarak Pervin Buldan okuyacak.

MEKTUPTA NE VAR?

Mektup MİT üzerinden BDP'lilere iletildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da o mektubu okudu ve onayladı. 5 sayfalık mektupta Öcalan'ın mesajı net olacak;

-Hemen çatışmasızlık ilan edin.

PKK ÇEKİLECEK

Çatışmasızlığın ilanıyla birlikte Türkiye’deki 4 bine yakın PKK’lının sınır dışına çekilmesi de başlayacak. Bu sürecin fazla uzamadan 3 ay içinde tamamlanması istenecek.


ÖCALAN: HAYATİ NİTELİKTE BİR ÇAĞRI YAPACAĞIM

Diyarbakır Nevruzu’nda merakla beklenen an; Öcalan’ın mesajının okunacağı an olacak. Öcalan 18 Mart’ta BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan heyetle yaptığı görüşmede çağrıya dönük şunları belirtmişti:

“Hedefimiz tüm Türkiye'nin demokratikleşmesi içindir, çabamız da bunun içindir. 21 Mart'ta bir çağrı yapmak üzere hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Hazırlayacağım bildiri de hayati nitelikte bir çağrı olacaktır. Bu çağrı çözümün askeri ve siyasi tüm ayaklarına dair doyurucu bilgiler içeriyor olacaktır.

Silah meselesini de zaman kaybetmeden tek can dahi yitirilmeden çözmek istiyoruz. Bütün bunların pratikleşmesi için yüce bir iradeyi temsil eden Parlamento ve siyasi partilerin vereceği desteği çok değerli buluyorum.

Geri çekilmenin hızla gerçekleşmesi ve barışın kalıcı hale gelmesi için ümit ediyorum ki Parlamento da aynı hızda üzerine düşen tarihi misyonun gereğini yapacaktır. Süreç ilerledikçe kamuoyunu kendi adıma daha detaylı bilgilendirmeyi umuyor, herkese bir kez daha selam ve saygılarımı iletiyorum."