BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.431,90
HABER /  GÜNCEL

İşkence gören küçük kız artık devlette

Antalya’da annesinden işkence gördüğü belirtilen 2,5 yaşındaki Alara, anneden alınıp Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Abone ol

Antalya’nın Kemer ilçesinde 4 yıl önce evlenen E.P. ile Rus uyruklu K.A. çiftinin kız bebekleri Alara P, babaannesi tarafından vücudunda sigara yanıkları tespit edilerek hastaneye kaldırılmış, küçük kızın kalçası, göğsü, parmaklarının arası ve ayaklarının altında yanık olduğu belirlenince Rus uyruklu anne K.A. gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti.

Adliyede sorgulanan K.A, savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk İzleme Şube Müdürlüğü tarafından dün teslim alınan küçük Alara, Antalya Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edildi.

2,5 yaşındaki torununu sigara yanıkları içinde bulup hastaneye götüren 53 yaşındaki babaanne Sümeyya Efe, küçük Alara'nın vücudundaki yanıkları gördüğü anı hiç hatırlamak istemediğini söyledi. Oğluyla gelininin evine bıraktığı torununun daha önce kendi yanında olduğunu söyleyen Sümeyya Efe, geçtiğimiz pazar günü 16.00 sıralarında gelininin talebi üzerine küçük Alara'yı Antalya'daki evine götürdüklerini, pazartesi sabahı da komşunun uyarısı üzerine anneye ulaşamayınca söz konusu eve gittiklerini ve torununu perişan halde bulduklarını anlattı. Torunu Alara'yı bulduğu an hissettiklerini tekrar yaşamak istemediğini söyleyen Sümeyya Efe, o an şoka girdiğini ifade ederek, "Ne yaptığımı bilmiyorum ki, şoka girdim. Ancak yavrum bana sarıldı, ben ona sarıldım. O ağladı, ben ağladım" dedi.

Efe, Alara'nın perişan halini gördüğünde almak istediğini ancak gelininin ilk önce çocuğu kendisine vermek istemediğini ileri sürerek, "Sarhoştu. Çocuğu vermek istemedi. Ben tamam çocuğu düzeltelim, sonra senle konuşalım dedim. Çocuğu aldık çıktık biz" diye konuştu.

Küçük Alara'nın vücudundaki yanıkları kimin yaptığını gelinine sorduğunu ifade eden Sümeyya Efe, "Önce ben yapmadım dedi, sonra yaptım dedi. Beni affet diyor. Bunun affı var mı? Onu söyleyin bana" şeklinde konuştu.

TORUNUMU İSTİYORUZ

Hastanedeki tedavisinin ardından Antalya Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilen Alara'ya artık kendisinin bakmak istediğini söyleyen Sümeyya Efe, "Torunumu istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda yavrumu bağrıma basarım. O mutluluğu ben yaşarım inşallah" dedi.

Torununu bir an önce bağrına basmak istediğini ifade eden Sümeyya Efe, bazı basın organlarında yanlışlıkla oğlunun da olayın içindeymiş gibi gösterildiğini belirterek, "Oğlum olaydan iki gün sonra televizyonda çıkan haberlerle bu durumu öğreniyor. Oğlumun ismi geçiyor ama o şehir dışındaydı. Oğlumun bu olayla ilgisi asla yok" diye konuştu.