BIST 10.298
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.455,34
HABER /  GÜNCEL

Anzak torunu Gelibolu'da öldü

Dedelerinin çarpıştığı Gelibolu'yu görmeye gelen Avustralyalı 62 yaşındaki Barry Garrt'in talihsiz ölümü.

Abone ol

Oğluyla birlikte Avustralya’dan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na gezmek için gelen 62 yaşındaki Barry Garrt, geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. Yaşlı adamın cesedi 4 saatlik aramanın ardından bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Avustralyalı Barry Garrt ve oğlu Davit, ellerinde dedelerinden kalma haritayla, 97 yıl önce Anzak birliliklerinin çıkartma yaptığı Arıburnu Yarlarına yürüyerek çıktı. Şarapnel Vadisi'nden yürüyen Barry Garrt, Korku Deresi Mevkii yakınlarında fenalaştı. Babasının rahatsızlandığını gören Davit, yardım getirmek için yanından ayrıldı. Yolda kaybolmamak için tişörtünü bir ağaca bağlayan ve yol boyunca çeşitli işaretler bırakan Davit, Arıburnu Tepesi'ne çıkmayı başardı. Buradaki ziyaretçilere durumu anlatan David yardım istedi. Telaşlı gencin yardımına yetişen vatandaşlar, durumu Jandarma ekiplerine bildirdi.

Kabatepe Jandarma Karakol Komutanlığı ve Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Barry Garrt’ı bulabilmek için çalışma başlattı. Ancak Davit Garry, koyduğu işaretleri bulamayınca, fenalaşan adama ulaşılamadı. Jandarma ekipleri, Çanakkale’de konuşlanan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekipleri'ne durumu bildirdi. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölgede arama çalışması başlattı. Havadan da yangın söndürme helikopterinin destek verdiği çalışmalar sonucunda, Avustralyalı turistin cenazesine yaklaşık 4 saat sonra ulaşılabildi. Arama - kurtarma köpeğinin de katıldığı arama çalışmaları sonucunda cansız cesedi bulunan Barry Garrt’ın, fenalaştıktan sonra bir süre daha yürümeye çalıştığı, ancak fenalaşarak yüz üstü düşüp bir süre sürüklendiği öğrenildi. UMKE ekiplerince Anzak koyuna indirilen yaşlı adamın cesedi, Eceabat Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.