BIST 10.730
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.502,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da yangın paniği

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir apartmanın bodrum katındaki plastik borularda yangın çıktı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Yeşiltepe Mahallesi 2685. Sokak'taki 10 katlı Batı Akdeniz Sitesi E Blok bodrum katında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çıkan yangında bodrumdaki plastik borular alev aldı. Yanarak eriyen borulardan yükselen duman, daire sakinlerinin uyudukları saatlerde apartman boşluğundan banyo havalandırmasından odalara sızdı.

Apartman sakinlerinden Saadettin Sarı'nın dumanı fark ederek itfaiyeyi ve komşuların zillerini çalarak uyarmasıyla bina kısa sürede boşaldı.

Eşi ve çocukları ile uyandıklarında evlerin içini saran dumanla karşılaşan vatandaşlar, korku ve panik içinde sokağa indi.

İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle bodrum katında söndürülen yangının ardından apartman boşluğunda ve bodrumdaki zehirli duman gazı ile kokusu makinelerle boşaltıldı.

Polis ekiplerinin çevre güvenliği aldığı Batı Akdeniz Sitesi E Blokta oturanlar, evlerin içine sızan duman boşalana kadar sokakta bekledi.

Yaklaşık yarım saat sokakta bekleyenler, evlere girilebilir uyarısı ardından dairelerine çıktı.
Bugün başlayacak yeni eğitim öğretim yılının gecesinde uykudan ''yangın'' uyarısıyla uyanan çocukların korku ve panik yaşadığı gözlenirken, korkulacak bir şey olmadığı şeklinde teselli etmek anne babalara kaldı.

Komşularını uyandıran apartman sakini Sadettin Sarı, yaptığı açıklamada, ''Dumanın odaya sızdığı sırada uyuyordum ve eşim beni uyandırdı. Evin içindeki dumanın banyodan sızdığını fark ettim. Havalandırma boşluğundan kötü bir koku ve duman yükseliyordu. Hemen ailemi ve komşularımı apartman dışına tahliye etmek için harekete geçtim. Zamanında fark etmeyecek olsaydık ''Allah korusun şimdi belki de bu apartmanda uykudaki komşularım dumandan zehirleneceklerdi'' diye konuştu.