BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da köpeği sahiplenen kadın: Ben hamile o hamile geçinip gideceğiz

ANTALYA'da kesici aletle işkence yapılan ve tedaviye alınan gebe köpeği, Tuğba Güner sahiplendi. 3'üncü çocuğuna 7 aylık hamile olan Güner, "Ben hamile, o hamile artık geçinip gideceğiz. İsmini 'Loya' koyduk. Bundan sonra Loya'nın ailesi biz olacağız. Artık şiddet görmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Abone ol

Serik'in Alacami Mahallesi'nde geçen perşembe günü, vatandaşlar, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesici aletle başı ve sol bacağından işkence yapılan sokak köpeğini buldu. Belediye Meclis üyesi Ayşegül Yılmaz'a haber verildi. Yılmaz da köpeğin Serik'te bulunan veteriner kliniğine sevkini sağladı. Alman kurdu cinsi 1 yaşındaki köpek, dün tedaviye alındı.

Tedavisi devam eden köpeğin sahiplendirilmesi için sosyal medya üzerinden ilan verildi. İlçede yaşayan Tuğba Güner de köpeği sahiplenmek istedi. Eşinin de onayını alan 2 çocuk annesi Tuğba Güner, Belediye Meclis Üyesi Ayşegül Yılmaz ve veteriner hekim Faruk Ogan ile irtibata geçti. Veteriner kliniğine gelen Tuğba Güner ve eşi Okan Güner, köpeği sahiplendi.

"İsmini Loya koyduk"

3'üncü çocuğuna 7 aylık hamile olan Tuğba Güner, hayvansever bir arkadaşının kendisini arayıp, köpeğin durumundan bahsettiğini ve sahiplendirileceğini söylediğini anlattı. Hamile olduğu için başta çok endişelendiğini kaydeden Güner, "Kaldırabilir miyim diye düşündüm ama beni bir şey buraya çekti. Veterinerin önünden geçerken birden durdum, içeri girdim. Köpeği veterinerlik içerisinde tedavi gördüğü kafeste gördüm. Sevdim, dışarı çıktım eve gittim. Daha sonra eşimi aradım. 'Çok cana yakın bir köpek ne yapalım?' dedim. O da bana 'tamam' dedi. Benim de istediğim oydu. Öyle karar verdik. 'Biz alalım' dedik. İki kızım var. Ben hamile, o hamile, artık geçinip gideceğiz. İsmini 'Loya' koyduk. Bundan sonra Loya'nın ailesi biz olacağız. Artık şiddet görmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

"Fotoğraflara baktıkça gözlerim doldu"

Okan Güner de "Eşim bana fotoğraflarını gönderdiğinde inanamadım. Fotoğraflara baktıkça gözlerim doldu. Böyle bir vicdansızlığa inanamıyorum. Eşim 'alalım mı?' dediğinde hiç düşünmeden 'alalım' dedim. 'Alıp sahiplenelim' dedim. Artık mutlu ve huzurlu bir yuvası olduğu için çok mutluyum. Petshoplardan hayvan alınmasına kesinlikle karşıyım. Sokakta binlerce can var ki onların sahiplenmelerini istiyorum" diye konuştu.

"Tuğba hanım doğru bir insan"

Belediye Meclis Üyesi hayvansever Ayşegül Yılmaz ise şunları söyledi:

"Biz ilanlarımızı açmıştık, birçok talep geldi. Bunların içerisinden bir aileyi tercih etmek istiyorduk. Bence kesinlikle Tuğba hanım doğru bir insan. Çünkü köpek şiddet gördüğü için fiziksel acıları ile birlikte iyileşmesi gereken ruhsal acıları da var. Aile ortamında birinin yakından ilgilenmesiyle bunun geçmesi gerekiyor. Biz çok mutlu olduk. İnşallah çok mutlu bir ailede yaşayacak. Mutlu bir geleceği olacak."