BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya Ulaştırma bütçesine talip

Bütçe yetersizliğinden şikayet eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın bakın Antalya'ya hizmet için ne kadar bütçe istiyor.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, belediye meclisinde bir yılının hesabını verdi.

Turizm kenti Antalya'nın mevcut bütçeyle yönetilemeyeceğini söyleyen Akaydın hükümet desteği şart derken "Ulaştırma Bakanlığı'nın yarısını alsak doğru olmaz mı" diye sordu.

AK PARTİ'DEN SERT ELEŞTİRİLER
AK Parti Sözcüsü Murtaza Tamyürek faaliyet raporunu eleştirdi. Antalya'nın bir yılının boşa harcandığını ileri süren Tamyürek, "Rapor kitapçığı kabarık görünsün diye küçük şeylerle doldurulmuş. 40 adet taşı bile rapora konulmuş" eleştirisinde bulundu. Mustafa Akaydın'ın eşi Günseli Akaydın ile Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında zeybek oynamasına bile raporda yer verilmesi eleştiri konusu olurken, gayrı ciddilik olarak değerlendirildi. Murtaza Tamyürek, belediye bürokratlarının üniversiteden transfer edilmesinden, Halkkart'ın hayata geçirilememesine, Akaydın'ın seçim vaatlerinden belediyenin temsil giderlerine kadar eleştirilerini tek tek sıraladı.

Faaliyet raporunu MHP de beğenmedi. MHP sözcüsü Mustafa Reşat Oktay, "300 sayfalık raporda çok şey yazmakta ancak rapor hiçbir şey söylememekte. 9 ayda hizmetlerle geçirilmiş bir dönem yoktur. 2009'da Akaydın'ı eleştirecek kadar icraat yok" dedi.

HÜKÜMET DESTEĞİ ŞART
Eleştirilere cevap veren Mustafa Akaydın, raporu 5 gün önce eline aldığını belirterek, fiziki yönden kötü olduğu yönündeki eleştirilere hak verdiğini ifade etti. Ağırlıklı olarak AK Parti grubunun eleştirilerine cevap veren Akaydın, Türkiye'de yerel yönetimlerin ciddi sıkıntı içinde olduğunu savundu. Antalya'nın Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesiyle yönetilemeyeceğini öne süren Akaydın, vizyon projelerin hayata geçebilmesi için hükümet desteğini şart olduğunu vurguladı. Antalya'nın turizm şehri olmasına rağmen belediyenin bundan hiç pay almadığını kaydeden Akaydın, "Ulaştırma Bakanlığı'nın yarısını alsak doğru olmaz mı" diye sordu.

Antalya'nın iyi bir ulaşım master planı olmadığı için trafikte sıkıntı yaşandığına değinen Akaydın, yaptıkları ufak düzenlemelerle yüzde 20-30 civarında rahatlama yaşandığını, ancak asıl iyileşmenin ulaşım master planı uygulandıktan sonra olacağını söyledi.

HALKKART NEDEN GECİKTİ?
"Sürekli borç edebiyatı yapıyor? eleştirilerine "Borç, enkaz edebiyatı yapmadım. Belediyenin borçlarını bir kez mayıs ayında söyledim" diyen Akaydın, sürekli süresi uzatılan Halkkart'la ilgili de şunları söyledi:
"Geçikme ne ihalenin ne de alan firmanın sorunudur. Belediye, ihale şartnamesinden sahip olduğu yetkiyle daha üst bazı teknolojik versiyonlar talep etti. Firmadan yazılımı değiştirmesini, cep telefonu hizmetini SMS'le yapmasını, internet üzerinden karta kredi yüklenmesini sağlamasını, PC monitör olmasını talep ettik. Kartların çift çipli olmasını istedik. Bundan dolayı gecikme oldu"

Konuşmaların ardından yapılan oylamada CHP ve MHP gruplarının kabul, AK Partililerin 'ret' oyuyla faaliyet raporu kabul edildi.