BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.387,19
HABER /  GÜNCEL

Annesini öldürdü uyuyamıyor

Annesinin yemeğini beğenmedi, av tüfeğiyle vurup öldürdü. Şimdi ise vicdan azabından uyuyamıyor.

Abone ol

Sakarya'da yemeğini beğenmediği annesini çıkan kavganın sonunda av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık son sözünde annesini kazayla vurduğunu söyleyerek, "Vicdan azabından uyuyamıyorum." dedi.

Kaynarca ilçesi Osmanlı köyünde geçen yıl Temmuz ayında, yaptığı yemeği beğenmediği gerekçesiyle annesi Faize K. (64) ile tartışarak kavga eden ve daha sonra kendisini odaya kontrol etmeye gelen annesini kapının arkasından av tüfeğiyle ateş ederek öldüren Adnan K.(42), bugün karar duruşmasına çıktı. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Adnan K. ile avukatı Hatice Ballı hazır bulundu.

Sanığın avukatı Ballı, müvekkilinin korkutma amaçlı ateş ettiğini belirterek, "Müvekkilim kasti olarak hareket etmemiştir. Suç işleme kastı yoktur. Maktülenin ayaklarındaki yaralanması saçma tanelerinin dağılıp etrafa saçılması sebebiyle meydana gelmiştir. Özel bir kasıt yoktur. Müvekkilim korkutmak amacı ile ateş ederken olay gerçekleşmiştir. Olay bu nedenle kasti değil taksir sonucu meydana gelmiştir." diye konuştu.

Son söz sorulan Adnan K. ise, annesinin kendisi için hayattaki en kıymetli ve değerli varlığı olduğunu ve ona yönelik herhangi bir kasıtlı niyetinin olmadığını iddia etti. Annesinin ölümüne neden olduğu için büyük vicdan azabı duyduğunu ifade eden Adnan K., şöyle konuştu: "Dünya bir yana annem bir yana. Bu olaydan sonra vicdan azabından dolayı cezaevinde uyku uyuyamıyorum."

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Adnan K'yı öz annesini öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi. Karar Yargıtay tarafından onaylanırsa kesinleşecek.

Cumhuriyet savcısınca hazırlanan iddianameye göre, Kaynarca ilçesi Osmanlı köyünde 6 Temmuz 2008'de meydana olayda, sanık Adnan K., evde üvey ağabeyi ile birlikte yemeğe oturmuş. Bu sırada Adnan K., annesi Faize Kocaman'ın getirdiği yemeği beğenmeyerek tabağı annesine fırlatmıştı. Olay nedeniyle Adnan K., annesi ve kız kardeşiyle kavga ettikten sonra odasına çekilmiş. Bir süre sonra Adnan K., odaya kendisini kontrol etmeye gelen annesini kapalı kapının arkasından av tüfeği ile ateş ederek vurmuştu. Ağır yaralanan 4 çocuk annesi Faize K., ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda ölmüştü.