BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.500,23
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Adli Bilişimle tanışma zamanı

Bilişim teknolojileri tüm riskleriyle birlikte hayatımızın neredeyse vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

Abone ol

Sizin IP'nizden sizin dışınızda birinin gönderdiği bir e-postayla işlenen suçtan siz sorumlu tutulursunuz. Birisi internet bankacılığı yoluyla hesabınızı bir dakika da boşaltabilir ve beş parasız kalabilirsiniz.

Bu tür sıkıntılara çözüm bulmak amacıyla yapılan "2009'da Adli Bilişim" konulu konferans bizi artık kabul etmek zorunda olduğumuz gerçeklerle tanıştırmayı amaçlıyor.

Birey olarak bilgisayara yazdığımız her şeyin bir gün lehimizde ya da aleyhimizde delil olarak kullanılabileceğini unutmamalıyız.

Şirketinizde elektronik formatta oluşturduğunuz dökümanların bir gün şirketle ilgili herhangi bir uyuşmazlıkta can kurtaran ya da can yakan deliller haline dönüşebileceğini kabullenmek durumundayız.

Eğer bir avukatsanız müvekkilinize davadan önceki dönemlerde veya dava sırasında adli bilişime ve elektronik keşfe ilişkin ilkeler doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini anlatmak zorundasınız.

Sunduğu bütün kolaylıkların yanı sıra sorumluluklarıyla da bilişim hayatımızın bir parçası oldu. Bu sorumluklar karşısında neler yapmamız gerektiğini de "Adli bilişim"den öğreneceğiz.