BIST 10.086
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.394,41
HABER /  DÜNYA

Bangladeşte öğrenciler ayaklandı

Bangladeş'in çeşitli kentlerinde yeni akademi politikası nedeniyle polis ve öğrenciler arasında çatışma çıktı.

Abone ol

Bangladeş'in çeşitli kentlerinde yeni akademi politikası nedeniyle polis ve öğrenciler arasında çıkan çatışmalarda 200'den fazla kişi yaralandı.

Ülke çapında teknik üniversite öğrencileri ve polis arasında çıkan çatışmalarda 4'ü polis aracı olmak üzere 30 kadar araç da hasar gördü. Yaralananlar arasında birkaç polisin de bulunduğu, taş atan öğrencileri dağıtmak için polisin göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi.

Ülkenin güney, kuzey ve doğu bölgelerinde bulunan 10 yerleşim birimindeki şiddet olaylarında polisin en az 20 öğrenciyi de gözaltına aldığı kaydedildi.

Üst düzey bir polis yetkilisi Reuters'a verdiği demeçte, ''Durum şu an kontrol altında ve özellikle teknik üniversiteler olmak üzere ülkede güvenlik artırıldı'' dedi.

Şiddet olaylarının, öğrencilerin yeni akademi politikasının iptal edilmesi talebiyle araçlara zarar vermesi ve polisin müdahalesi üzerine patlak verdiği belirtildi.

Yeni akademi politikasına göre öğrenciler, herhangi bir sınavda başarısız olursa okuldan atılacak ve ancak gelecek yıl öğrenimlerine devam edebilecek. Daha önce ise öğrenciler, sınıfı geçmek için bütünleme sınavına girebiliyor ve derslere devam ediyordu.