BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.381,99
HABER /  GÜNCEL

Korsanlar 37 Türkü esir almış

Türkiye, Somali'ye asker gönderiyor. Bakan Gönül'ün açıkladığı rakamlar ise bir hayli çarpıcı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Aden Körfezi ve Somali karasularında, 37'si Türk olmak üzere 300'ü aşkın denizcinin rehin alındığını bildirdi. Gönül, "Bu bölgede seyreden bazı ticaret gemilerimiz ise deniz haydutlarının saldırısından tesadüfen kurtuldu.

Meclis Genel Kurulu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görevlendirilmesi için hükümete bir yıl süreyle yetki veren Başbakanlığın korsan avı tezkeresinin görüşmeleri devam ediyor.

Hükümet adına konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Aden Körfezi ve Somali karasuları ve açıklarında ticari gemilere yönelik silahlı soygun ve deniz haydutluğu eylemlerinin ciddi bir uluslar arası güvenlik sorunu haline geldiğini söyledi. Bu eylemlerin can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra uluslar arası ticaret ve deniz taşımacılığını da olumsuz etkilediğini kaydeden Bakan Gönül, bu eylemlerin Türkiye'yi de yakından ilgilendirdiğini söyledi. 2008 yılı sonu itibariyle 3'ü Türkiye bağlantılı 15 gemi ve 37'si Türk olmak üzere 300'ü aşkın denizcinin rehin alındığını vurgulayan Bakan Gönül, söz konusu bölgede seyreden bazı ticaret gemilerinin ise korsanların saldırısından tesadüfen kurtulduğunu kaydetti.