BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Annem İngilizce Kuran okurdu

İnandığı şey uğruna hasta yatağından kalktı. Basına açıklama yaptı. Bir de kendine kurulan tuzağı anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan hastanede bir basın toplantısı düzenledi. Saylan ÇYDD'den yapılan tutuklamaları protesto etti ve annesinin hristiyanlığına ilişkin dedikoduları cevaplandırdı. Ayrıca kendisine kurulan tuzağı da anlattı.

Saylan şunları söyledi:

CEMAATLERİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Ne mutlu bu ülkenin insanı olmak. Ben örgütlü toplumdan yanayım. Öyle olmazsa demokrasiye kavuşamayız. ÇYDD'de gözaltına alınanlar serbest bırakıldı. Ayşe Yüksek hariç. Yüksek Van'da 8 yıldır gönüllü görev yapıyor. 4 yıl rektör yardımcılığı yaptı. 13 bin öğrenci tarikatlar tarafından paylaşılmış. O öğrencilerin yoksul olduğunu saptadı. Ekmek arası patatesle besleniyorlardı. Kolları sıvadı ve giysi bankası kurdu. Her çocuk belli süre içinde oradan kıyafetini alıyor, o kayıtlara geçiyordu. Van 100. Yıl Üniversitesi'nde giysisi olmayan kalmadı. Cemaatlerin tepkisini çekti. Ardından çete davası açıldı. Tehditlere karşı mahkeme sonunda görevsizlik kararı aldı. Orada 17-18 Nisan'da diğer rektörlerle birlikte Yücel Aşkın da tutuklandı. Biz hukukun üstünlüğünden yanayız. Kötü birşeyler yapanlar tutuklansın, devleti yok etmek isteyenler varsa yok edilsin. Delil olmadan insanlar tutuklanamaz. "Onunla tutuklanan rektörler YÖK'ün izni olmadan yargılanamaz. YÖK'e bile sormadılar. Bunların hesabı sorulacak."

ELİMİZDE BİR YARGI KALDI

ÇGD olarak bizler adaletin gerçekleşmesini istiyoruz. Saygı duyduğumuz, değer verdiğimiz bir yargı kaldı elimizde... O da siyasallaşırsa kötü olur. Tutuklananan arkadaşlarımızın hepsi hakkını arayacak. Ucu nereye giderse gitsin demokratik kurallardan çıkmayacağız...

KANUNSUZ UYGULAMA ÇOCUKLARI MAĞDUR ETTİ

Bilgisayarlarımızın hard disklerine polis el koyduğu için, yenilerini alabilelim diye bize bir vatandaş 10 bin 500 YTL'lik bağış yaptı. Oysa biz bu parayla 24 ilköğretim öğrencisinin yıllık, 84 üniversitenin öğrencisinin aylık bursunu verebilirdik. Ama biz bu kadar parayı 42 tane hard disk almak zorunda kaldık. Oysa o bizden alınan hard disklerin kanunen sadece kopyalarının alınması lazımdı. Eğer öyle yapsalardı, çocukların burs paraları boşa gitmezdi.

ANNESİ HRİSTİYANDI İDDİASINA CEVAP
SAYLAN'A KURULAN TUZAK

[PAGE]


ANNESİ HRİSTİYANDI İDDİASINA CEVAP

Bir de misyonerlik söylentisi var. Rahmetli annemin hristiyanlık meselesi var. Annem İsviçre kökenli. İngiltere'de yaşamış. Babamla evlenip bana hamile kalınca müslüman oluyor, Leyla adını alıyor. Ama malum basın evlenmeden önceki halini yazıyor. Bu nasıl oluyor?

Biz annemi Müslüman mezarlığına gömdük. Gece gündüz İngilizcesinden Kur'an okur, bize ahkam keserdi... İnsan müslüman olmayabilir, hristiyan da kalabilir. Bu ayıp değil ki ayrıca... Biz hakiki din dersi almış bir kuşaktanım. Hafız Ahmet Bey'den ders aldım. Çok iyi bir din bilgisi sahibiyim...

SAYLAN'A KURULAN TUZAK

Ben  dün gece bir tuzak yaşadım. Bir program için bizden burs alan birkaç öğrenci istediler röportaj yapmak için. Ben onları vakıftan Olcay isimli bir arkadaşıma yönlendirdim. 'O size isim versin' dedim. Sonra gece beni biri aradı. "Ben Olcay" dedi. Ben de çok yorgundum, bir şeyler hisettim ama üstünde durmadım. "Üç kız kardeş buldum, ama devlet memuruymuşlar" dedi. Ben de 'isterlerse programa çıksınlar' dedim. Sonra sabah telefonum çaldı. Olcay arıyor. 'Programa gidecek öğrencileri birazdan ayarlayacağım' dedi. Ben de 'sen onları ayarlamadın mı' diye sordum. 'Hayır' dedi. 'Sen akşam bana telefon açmadın mı' dedim. 'Hayır' dedi. Demek ki bizim telefon kuşlarımız bize tuzak kurdular. O kızlar programda kim bilir neler söyleyecekti?