BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Emine Aynadan garip iddia

İstanbul il başkanlığının basılıp il başkanının gözaltına alınması DTP'lileri ayağa kaldırdı. Emine Ayna'dan sert sözler geldi.

Abone ol

DTP'ye yönelik operasyon Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna'yı çileden çıkardı. Diyarbakır'da bir protestoya katılan Ayna, "Bu seçimi hazmedememe operasyonu" iddiasında bulundu.

Operasyonlarda gözaltına alınanların savcılığa çıkarılacağı duyumu üzerine bir grup DTP'li, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak oturma eylemi yaptı.

Eylemci gruba hitap eden DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, son günlerde yapılan operasyonların, ''DTP'nin seçimdeki başarısını hazmedememe operasyonu'' olduğunu iddia ederek, ''biz diyoruz ki Kürt sorunu sadece bir kültür sorunu ya da bir televizyon kanalı sorunu değildir. Kürt sorunu ulusal bir sorundur ve bu sorun, ulusal hakların tanınmasıyla mümkündür'' dedi.

DTP'NİN ORTAK SUÇU

Suçlamalardan birinin, Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun üzerinden Ilısu Barajı'nın engellenmesi olarak yer aldığını ifade eden Ayna, belirtilen eylemlerin DTP'nin varlık nedenleri olduğunu ifade ederek, ''Ilısu Barajının engellenmesi, DTP merkez yönetiminin karara bağladığı bir eylemdir'' dedi.

SABAHA KADAR BEKLERİZ

Suçlamalardan birinin de ''meclis örgütlenmesi'' olduğunu hatırlatan Ayna, ''Biz meclis tarzı örgütlenen bir siyasi partiyiz.  Basında yer alan suçlamaların hepsi DTP'nin varlık nedenidir'' şeklinde konuştu.

Ayna, savcılığa çıkarılacak kişileri sabaha kadar da olsa bekleyeceklerini söyledi.

Daha sonra DTP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek ve İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey de birer konuşma yaptı. Sık sık yasa dışı sloganlar atan kalabalık daha sonra oturma eylemini sürdürdü.