BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Haberal hastanelik oldu

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Haberal hastaneye kaldırıldı

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Haberal, kalp spazmı geçirdi. Haberal, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü'nde tedavi altına alındı.Haberal'ın yakınları da durumu öğrenince hastaneye geldi.

"Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen aralarında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Mehmet Haberal ile Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı'nın bulunduğu 8 kişi bu sabah saatlerinde tutuklandı.

Mahkemenin tutuklanma kararının ardından rahatsızlanan Prof. Dr. Haberal, adliyeye çağlılan ambulans ile hastaneye götürülmeyi kabul etmemiş ve polis aracı Metris Cezaevi'ne götürülmüştü. Cezaevinde rahatsızlanan Haberal, hastaneye kaldırıldı. Haberal'a konulan ilk teşhis kalpte ritm bozukluğu..

TEDAVİYE ALINDI

Prof. Dr Mehmet Haberal, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü'nde tedavi altına alındı. Haberal'ın yakınları da durumu öğrenince hastaneye geldiler. 

SENATO'DAN TEPKİ

Öte yandan, Başkent Üniversitesi Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, soruşturma kapsamında Haberal ve üniversitenin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tutuklandığı anımsatılarak, ''Bu karar hepimizi derinden etkilemiştir. 'Benim manevi mirasım bilim ve akıldır' diyen Büyük Önder Atatürk'ün açtığı yolda, biz Başkent Üniversiteliler olarak görevimizin başında emin adımlarla çalışmalarımızı daha büyük bir azimle sürdüreceğiz'' denildi.