BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Altaylıyı susturan Azeri vekil

İki Azeri kadın milletvekili Ankara'ya geldi, Fatih Altaylı'nın programına katıldı. Paşeyava öyle sözler etti ki şaşıracaksınız!

Abone ol

İNTERNETHABER/

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi’nden kadın parlamenterler heyetinin Ankara'daki temasları sürüyor. Dün akşam sürpriz biçimde Dışişleri Bakanı Babacan'la görüşen heyet, Karabağ konusunda Türkiye'nin desteğini istedi. Altaylı Azeri kadın milletvekilleri karşısında şaşkınlığını ve hayranlığını gizleyemedi.

Fatih Altaylı'nın Habertürk'te hazırlayıp sunduğu "Teke Tek" adlı programa da katılan milletvekilleri, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Türkiye-Ermenistan sınırının açıkalacağına dair verdiği demeçleri değerlendirdi.

Azerbaycan Milli Meclisi Bağımsız Parlamenteri Genire Paşayeva'nın, Altaylı'nın sorduğu sorulara verdiği cevaplar ise hayran bıraktı. Paşayeva, Türkiye-Ermenistan arasında yürütülen müzakerelerin merak edildiğini söyleyerek, "insan umduğuna küsermiş" dedi.

İşte Paşeyeva'nın ilginç açıklamaları;

"1 MİLYON GÖÇMENİMİZ VAR"

Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si Ermeni sınırları içerisinde ve bu bölgede soykırımlar uyguladı. Açıkça söylemek gerekirse, 1 milyon göçmenimiz var. Dünyada böyle bir analog yok. Her sekiz Azerbaycan insanından biri göçmen durumunda. Biliyorsunuz Azerbaycan 20 binin üzerinde şehit vermiştir, bunların aileleri var ve 4 bin insan esir alınmış. Bunları üst üste korsanız Karabağ'ın Azerbaycan'ı ne kadar rahatsız ettiğini görürsünüz.

Bir vücudun yüzde 20'si yoksa, onun hassasiyetleri nasıl olursa bizim insanımızın da hassasiyeti bu kadar büyük.

AZERBAYCAN KAMUOYU TÜRKİYE
HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYOR?
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ ÖNEMLİ"

Kardeş ülke Türkiye'nin önemli bir desteğiydi bu Ermenistan sınırının kapılarının kapatılması. Hem politik hem ekonomik hem de psikolojik olarak büyük desteğiydi. Son zamanlar bir sıra açıklamalar dolaşmaya başladı. Türkiye ile Ermenistan arasında konuşmalar, müzakereler biliyorsunuz görüşmeler başlatıldı. Bu müzakerelerin sürdürüldüğü dönemde bir dizi açıklamalar geldi. Türkiye-Ermenistan sınırının açılabileceğine dair açıklamalar.

"ERMENİLER AÇILACAĞINI SÖYLÜYOR"

Bu açıklamaları yapan ise Ermenistan Cumhurbaşkanı oldu biliyorsunuz. Ekim'in 7'sine kadar Türkiye-Ermenistan sınırı ya açılmış olacak ya da ben gittiğim zaman açılacak diye. Böyle bir açıklamada bulundu ve bunun hemen arkasından Barac Obama, Türkiye'ye geldi bu konuda açıklamaları oldu ve insanları rahatsız etmeye başladı. Neden rahatsız etti; çünkü Türkiye ile Ermenistan müzakerelerin bir tarafı Türkiye ise diğer tarafı Ermenistan'dır. Bunları açıklayan gazeteciler ya da politik uzmanlar değil o ülkenin Cumhurbaşkanı oldu. Cumhurbaşkanının açıklamaları da rahatsızlığı daha üst seviyeye taşıdı.

Azeri milletvekilinden çok önemli teklif;

 

"MÜZAKERELER DE NELER GÖRÜŞÜLDÜ?"

Burada milletin aklına takılan bu müzakarelerde ne olup bittiğidir. Acaba Karadağ bu meselelerde ön şart olarak mı yer alıyor. Bunu merak ediyor insanlar.

AZERİLER TÜRKİYE'YE KÜSTÜ MÜ?
PAŞEYAVA BU KONUDA AÇIK KONUŞTU.
İŞTE O SÖZLERİN VİDEOSU;

[PAGE]

 "İNSAN UMDUĞU YERE KÜSER"

Derler ki insan umduğu yerden küser. Yani siz öz kardeşinizden, dostunuz yakınınızdan beklentileriniz doğar. Zaten sizin yanınızda olmayan, aleyhinizde çalışan insanların ne yapacağını bilirsiniz. Ama kardeşiniz, dostunuz ülkeyle ilgili haber olduğu zaman daha çok rahatsız olursunuz. Biz iki devlet tek milletiz. Benim milletimin devletinin bunu yapmaması gerekir. Rahatsızlıklar da bu nedenle.

AZERBAYCAN KIBRISI NEDEN TANIMADI?

Altaylı'nın, Paşayeva'ya Azerbaycan'ın Kıbrıs'ı neden tanımadınız sorusu ise programdaki tansiyonu artırdı. Paşeyeva bu konuda Azerbaycan hükümetlerinin yaptıklarını anlatırken oldukça ilginç açıklamalar yaptı;

İşte o açıklamalar;




(Yasal uyarı: Haber kaynak gösterilemeden kullanılamaz)