BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,45
HABER /  SAĞLIK

Anne karnındaki bebeğin down sendromlu olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bebeğin down sendromlu olup olmadığını anlamak için anne karnındayken teşhisi için kullanılan bazı yöntemler mevcuttur. Bu yöntemler ikili test, üçlü test, dörtlü test, ense kalınlığı ve prenatal tarama testleridir.

Abone ol

Hamilelik sırasında yapılan testlerle daha bebek anne karnında iken Down Sendromu hastalığının teşhisinin konulmasının mümkün olduğu belirtilir.

Anne karnında Down Sendromunun tanısı için gebeliğin 15-20. Haftalarında yapılan üçlü test, gebelikte 11-14. Haftalarda yapılan ikili test ile daha yüksek oranda bebekte down sendromu hastalığını test edebilen dörtlü testler de anne karnındaki bebeğin down sendromlu olup olmadığını anlamaya yönelik yapılan testler olduğu ifade edilir.

Söz konusu testlerin dışında kesin teşhis koymak için bebeğin plasentasından ya da içerisinde bulunduğu amniyosentez sıvısından örnek alınarak yapılan kromozom analizleri de yapılmaktadır.

14. hafta

Amniyosentez yöntemi ile yapılan testin en erken Gebeliğin 14. haftasında örnekleme yapılarak tanı konulabileceği belirtilmektedir.