BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  MEDYA

Anne dizisine beddua yağdırdı: 'Kanalın batsın! Zehir zıkkım...'

Anne dizisine Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı beddualar yağdırdı. Tanıtım fragmanları bile en çok izlenenler arasına giren Anne dizisi için "kazandığınız para zehir zıkkım olsun! Kanalın batsın' diye yazdı.

Abone ol

Star TV'nin "Anne" yayınlanmaya başladığı günden bu yana birçok kesimin tepkisini çekiyor. RTÜK tarafından son dönemde en fazla ceza verilen diziler listesinin neredeyse zirvesinde oturuyor. Ancak dizi yayınlandığı gün reyting listesinin ilk üç sırasından da düşmüyor.

Bugüne kadarki en ağır eleştiri alan da yine 'Anne' dizisi oldu. Eleştiriyi yapan da Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı... Zehir zemberek bir yazı kaleme alan Orhan Bursalı, 'reytinglerin batsın, kazandığın para zehir zıkkım olsun' diyerek beddua etti.

Orhan Bursalı'nın yazısından dikkat çeken bölümler şöyle:

- Bir kepaze ilişkiler ağı, toplumun en alt düzeyinde bir yaşam.. aşağılanan kadın.. sürekli istismar edilen bir çocuk.. 

- Ne kadar acımasız olursa kadına ve çocuğa karşı, ne kadar alçaklığı sergilerse o kadar reyting alıyormuş.

- Reytingin batsın!

- Kazanacağın para batsın, alacağın reklam da..

- Kanalın da batsın!

-Toplumsal şiddet üzerine böyle kazandığın para zehir zıkkım olsun!

*Soru: Bu tür filmler kadınlara şiddeti ve kadın cinayetlerini özendiriyor mu yoksa engelleyici rol mü oynuyor?
Yanıtım: Azdırıyor. Demek hayat böyle, yapacak bir şey yok, kader bu yargısını pekiştiriyor. Şiddeti yükseltiyor, üstelik bu işin nasıl yapılması gerektiğine de yol yordam gösteriyor.