BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  GÜNCEL

Merkel'den son dakika Türkiye açıklaması

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, Berlin ile Ankara arasında yaşanan diplomatik gerilime ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nazi benzetmesini 'üzücü' olarak nitelendirdi.

Abone ol

TÜRKİYE ile Almanya arasındaki kriz sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin yaşanan krizden sorumlu tuttuğu Almanya Başbakanı Angela Merkel yeni bir açıklama yaparak süreci değerlendirdi. Merkel, "Türkiye önemli bir ortak ama Nazi benzetmesi üzücü" yorumunda bulundu. 

Merkel ayrıca "Türkiye'yle son dönemde derin bir düşünce ayrılığı yaşıyoruz" yorumunda bulunurken, Deniz Yücel'in serbest bırakılması çağrısında bulundu.

SON VERİLMELİ!

Merkel şunları söyledi:

"Nazi karşılaştırmaları, sadece Nazi döneminde olanları önemsizleştirir. Türkiye Nazi dönemine atıfta bulunmaya son vermeli. Nazi karşılaştırması üzerine ciddi bir yorum yapılamaz.

ALMANYA'DA YAŞAYAN TÜRKLER

Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli kişiler Alman toplumunun bir parçası. Türkiye ve diğer ülkelerle olan ilişkileri demokrasinin değerlerine dayandırmak zorundalar."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ve Hollanda'da Türk bakanların konuşmalarının engellenmesi üzerine şunları söylemişti:

"Almanya'da arkadaşlarımızı konuşturmuyorlar. Varsınlar konuşturmasınlar. Yani konuşturmamakla Almanya'daki oyların 'Evet' değil de, 'Hayır' çıkacağını mı zannediyorsunuz. Ey Almanya! Sizin demokrasiyle yakından uzaktan alakanız yok. Sizin şu anki uygulamalarınız, geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil bunu böyle biliniz. Rahatsız oluyorlar bu ifadelerden. Niye rahatsız oluyorsunuz. Yaptığınız uygulama bu. Bize demokrasi dersi vereceksiniz, ama geleceksiniz orada bu ülkenin bakanını konuşturtmayacaksınız."