BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.490,96
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi rezil ediyorlar! FETÖ'cü elçinin ihaneti

FETÖ'nün verdiği zararı Türkiye'ye düşman vermedi. Ülkenin itibarını düşüren her işin içinde de onlar var. İşte son olay! Dışişleri Eski Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz İsviçre’den iltica talebinde bulundu.

Abone ol

FETÖ'cüler adaletten yakalarını kurtarmak için her yolu denerken Türkiye'nin itibarını da sarsıyorlar. FETÖ'cü polisin Rus büyükelçiyi vurmasının ardından devletten diplomatik pasaport sahibi olanlar başka ülkelere sığınma talebinde bulunuyorlar.

İsviçre gazetesi Tages Anzeiger'in haberine göre diplomatik pasaporta sahip pek çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İsviçre’den iltica talebinde bulundu. İltica talebinde bulunanlar arasında Dışişleri'nin kritik isimlerinden Bern Büyükelçiliği eski Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz’ün de olduğu ortaya çıktı. Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz'ün hem kendisi, hem de ailesi için İsviçre’den iltica talebinde bulunduğu öğrenildi.

Gazete, isim vermeden bazı İsviçreli siyasilerin, İsviçre’nin Volkan Karagöz’e iltica vermesi durumunda, İsviçre ile Türkiye arasında hem siyasi hem ekonomik krize yol açabileceğinden duydukları endişeyi dile getirdi ve birçok başka Fethullah Gülen taraftarının da İsviçre’den iltica talebinde bulunabileceğini ima etti.

HÜKÜMET DE DOĞRULADI
Federal Hükümet (Bundesrat) ise, bazı diplomatik Pasaportlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Pazartesi günü İsviçre’de iltica talebinde bulunduğunu doğrularken, daha fazla detay açıklamayacağını bildirdi. Hükümet, "Birkaç münferit başvurudan ibarettir" yorumunda bulundu.

Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği eski Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz, Şubat ayında FETÖ mensubu olduğu gerekçesi ile görevden alınmış ve Ankara’ya çağrılmıştı.