BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,84
ALTIN 2.436,56
HABER /  POLİTİKA

Anlat şu tokat işini

Meclis 367'yi bulamadı, Gül Köşk'e çıkamadı. Genel Kurlul'da ve kuliste ilginç notlar vardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığının iptal edilen ilk tur oylamasında AKP grubuna egemen olan heyecan ve coşku, dünkü oturumda yerini sessiz ve gergin bir atmosfere bıraktı. AKP kulislerine moralsiz bekleyiş, CHP kulislerine ise neşeli bir hava hâkimdi.

Seçimde tek aday olan Abdullah Gül, toplantı öncesinde AKP kulisinde milletvekilleriyle kahve içti. Gül'ün moralsiz olduğu gözlendi. Kendisinden sonra gelen Başbakan Erdoğan, Gül'ün yanına uğramadan Genel Kurul salonuna girdi.

Gül moralsizdi
Gül'ün oturum boyunca elinden bırakmadığı dosya kâğıdı "adaylıktan çekilme dilekçesi elinde" yorumlarına neden oldu.
TBMM Başkanı Bülent Arınç, ikinci oylama sonucunda gerekli sayının bulunamadığını açıklayınca Gül yerinden kalktı ve Erdoğan'ı beklemeden salondan ayrıldı. Gül, başkanlık kürsüsünün arkasındaki bölüme geçerken, Erdoğan kulise çıktı.

'Anlat tokat işini'
CHP kulisinde Köşk oylamasından çok CHP-DSP işbirliği konuşuldu. Milletvekilleri "Sen hangi listeye giriyorsun? DSP listesinden misin?" diyerek birbirlerine takıldı.

Kuliste, bir gün önce kavgalı geçen Anayasa Komisyonu görüşmeleri de espri konusu oldu. CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, önceki gece Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun üzerine yürüyen CHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Oya Araslı'ya "Nasıl yaptın hocam, anlat şu tokat atma işini" diye takılınca, "Ne tokat atması yumruk yedim üstelik" yanıtını aldı.

CHP'liler, yoklamayı kulisteki TV'den izledi.
İlk oylamaya da katılan CHP Hakkâri Milletvekili Esat Canan, CHP kulisine 2 korumayla birlikte geldi. İlk oylamada Genel Kurul'a AKP kulisinden giren Canan, bu kez CHP kulisini tercih etti.

CHP'de 'sükûnet' uyarısı
CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, CHP milletvekillerine "Oylama bittiğinde sakın tezahürat yapmayın. Sükûnetle izleyin" uyarısında bulundu.
CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, oylama sonucunu açıklayan Arınç'ın gergin sık yüz ifadesine dikkat çekerek "Böyle surata kilise duvarı diyorlar" dedi.