BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,47
HABER /  SEÇİM

Ankara'nın her semtine Sigara Bıraktırma Merkezi

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Adayı Tokar, "Ankara’nın her semtinde Sigara Bırakma Merkez’leri Açılacak" diyor

Abone ol

Yeşilay Haftası’nda Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın M. Ziyattin Tokar Ankara’nın her semtine sigara bırakma  merkezleri kuracağını ifade ederek Ankaralıları sevindirecek bir müjde daha  vermiş oldu.

Böylece Ankara temiz hava sahası olacak. en temel sorunlardan birisi de gençliğin içerisinde bulunduğu sosyal ve  ahlaki çöküntüdür. Ankara gibi büyük kentlerde maddi yetersizliğin ve ailevi ilgisizliğin gençleri madde bağımlılığına özellikle de sigara kullanımına teşvik  ettiği maalesef yadsınamaz bir gerçekliktir. Böylesi bir durumda aileler çoğu  zaman çocuklarını korumada yetersiz kalmakta ve ferdi olarak başlayan sorun  zamanla çığ gibi büyüyerek toplumsal alana sirayet etmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Ziyattin Tokar da  bu sorunları iyi tahlil edip çözümüne doğrudan etki edecek projeler ürettiğini açıkladı. Gençliğin içerisine düştüğü bu buhranın kökenine inildiğinde ise  genellikle ‘ekonomik’ yetersizliğin olduğunun altını çizen M. Ziyattin  Tokar şunları kaydetti:

"Bu çocuklarımızın eğitim ve barınma problemlerini oluşturacağımız  merkezlerde uzman ekiplerle çözeceğiz. İşsizliğin çığ gibi büyüdüğü ülkemizde Ankara’mız da nasibini almaktadır.

Bu konuda gerekli önlemleri alacağız. Özellikle Sanayi, Üniversite- Belediye işbirliğini sağlayacak. Araştırma-Geliştirme, Tedarik, Tanıtım ve Pazarlama Mekânlarının kurulmasına öncülük edeceğiz. Ankara’nın ilçelerinde O.S.B kurulmasına öncülük edeceğiz.  Ankara’ yı Türkiye’ nin, Ortadoğu’nun ve Avrasya’nın bilgi ve teknoloji  üretim merkezi yapacağız.

M. Ziyattin Toka, projelerinin öncelikle  çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklar edinmesine sebep olan etkileri ortadan kaldırmayı amaçladığının altını çizdi ve "sosyal bir virüs olan sigara  kullanımını en aza indirebilmek için sadece sigara bırakma merkezlerini açmakla kalmayıp gençliğe önemli bir istihdam alanı sağlayarak sosyal alana  sağlıklı bir şekilde uyum sağlamalarını hedeflemek atılacak en doğru adım olacaktır" dedi.