BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Ankarada ZAPSU KOMEDİSİ

Devletin zirvesinde en kritik konuda iletişim kopukluğu yaşanıyor.

Abone ol

Ankara, Başbakan'ın Danışmanı Cüneyd Zapsu'nun temaslarını tartışıyor. Zapsu dün ABD, Almanya, İngiltere büyükelçileri, İsrail maslahatgüzarı ile görüştü. Ancak Başbakan başta olmak üzere hükümet kanadından, ''Zapsu'nun temaslarından haberdar değiliz'' açıklaması geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı Cüneyd Zapsu bugün de AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi ile biraraya geliyor.
 
Başbakan Erdoğan, Lefkoşa'da Zapsu'nun temaslarıyla ilgili sorular üzerine, "benim haberim yok" açıklamasında bulundu.
 
Dışişleri Bakanlığı da Zapsu'nun görüşmelerinden habersiz. Haftalık basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Sözcüsü Namık Tan, Cüneyd Zapsu'nun temasları hakkında, "Başbakan gerekli açıklamayı yaptı. Benim bunun üzerine söyleyeceğim yok. Basından takip ettiğimiz kadarıyla haberdarız" şeklinde konuştu.
 
Gül: "Boşverin bu işleri"
 
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ''Namık Bey, (Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan) bizim adımıza konuşmuştur, boşverin bu işleri'' dedi.
 
Şahin: "Zapsu'nun görüşmesi hükümeti bağlamaz"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Zapsu'nun temaslarıyla ilgili ''Zapsu'nun kiminle, ne zaman görüşeceğini ben bilemem. Bakanlar Kurulu'nda da bu tür konular görüşülmez.  Kişisel, bireysel bir görüşmedir. Sonuçları ne hükümeti ilgilendirir, ne hükümeti bağlar" diye konuştu.
 
Şahin, İstanbul Fatih'te gerçekleştireceği esnaf ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada "bir tek Dışişleri Bakanı vardır. O da Sayın Abdullah Gül'dür. Başka Dışişleri Bakanı yoktur, gölge dahi olsa..." ifadesini kullandı.