BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Reggina da 2. lig yolcusu

İtalya'daki kirli futbol skandalıyla ilgili soruşturmayı yürüten savcıdan yenri açıklama.

Abone ol

İtalya'daki kirli futbol skandalıyla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Francesco Saverio Borelli, Reggina ile ilgili yeni bir suç duyurusu yapıldığını ve takımın ikinci lige düşürülebileceğini belirtti.

Ellerine Eeggina ile ilgili yeni telefon konuşmalarının geçtiğini belirten savcı Borelli, takım hakkında yeni bir suç duyurusu yapıldığını ve 2004-2005 sezonunda en az dört maçta şike bulgularına rastlandığını açıkladı.

Borelli, Reggina'nın başkanı Lillo Foti'nin takımının Cagliari, Palermo, Brescia ve Udinese ile yaptığı maçlar öncesinde ve sonrasında yaptığı konuşmaların kayıtlarına rastlandığını söyledi.

Bu kayıtlar sonucu, ceza alan Massimo De Santis ile orta hakem Tiziano Pieri ve Andrea De Marco, hakem seçicisi Paolo Bergamo hakkında soruşturmanın sürdüğü ve Reggina'nın da ikinci lige düşürülebileceği belirtildi.

İtalya'daki kirli futbol skandalına şimdiye kadar dört kulübün adı karışmış ve Juventus, Fiorentina, Lazio ve Milan'a cezalar verilmişti.

Son iki yılın şampiyonu Juventus ikinci lige düşürüldü ve önümüzdeki sezona eksi 30 puanla başlayacak. İkinci lige düşürülen Fiorentina sezona eksi 12 ve Lazio da eksi 7 puanla başlayacak.

Birinci ligde kalan ama Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elinden alınan Milan ise 2006-2007 sezonuna eksi 15 puanla başlayacak.

Skandalın ardından alınan kararlarla ilgili temyiz süresi dün başladı. Savcı Stefano Palazzi, cezaların yetersiz olduğunu tekrarlayıp Juventus'un üçüncü, Milan'ın ikinci lige düşürülmesi gerektiğini söyledi.