BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ABD İsraile destek gönderiyor

Amerikan Kongresi, Lübnan'a saldıran İsrail'e destek kuvvet gönderme kararı aldı.

Abone ol

Amerikan Kongresi, İsrail'in Lübnan saldırılarının artarak devam ettiği şu günlerde İsrail'e destek için Ortadoğu'ya bir delegasyon gönderme kararı aldı.

ABD Başkanı George Bush ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın 350'den fazla Lübnanlıyı öldüren İsrail'in "kendini savunma hakkı olduğunu" yönündeki açıklamalarının ardından dün ''İsrail'in kendini savunmak amacıyla gereken önlemleri alma hakkının bulunduğu'' yönünde bir kararı onaylayan Amerikan Kongresi hafta sonu Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Peter Hoekstra liderliğindeki bir delegasyonu Ortadoğu'ya gönderme kararı aldı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Dennis Hastert konuyla ilgili açıklamasında Ortadoğu'daki son durumu incelemek için gönderilecek heyetin "Terörle mücadelede müttefikleri İsrail'in yanında oldukları" mesajını vereceğini söyledi.

Hoekstra başkanlığındaki heyette İstihbarat Komisyonu'ndan Jane Harman, Rick Renzi ve Darrell Issa da yer alacak. Heyetin bölgedeki İsrailli, Amerikalı ve Filistinli yetkililerle görüşmeler yapacağı belirtildi.

Temsilciler Meclisi'nde dün onaylanan kararda, ''insan kalkanları oluşturarak sivil halkı kullandıkları'' gerekçesiyle Hamas ve Hizbullah kınanmıştı.

Ayrıca ''İran ve Suriye hükümetleri de İsrail'e karşı düzenledikleri saldırılarında ve diğer terörist faaliyetlerinde Hamas ve Hizbullah'a destek verdikleri'' gerekçesiyle kınanmıştı.

Kaynak: Zaman gazetesi