BIST 10.557
DOLAR 32,19
EURO 35,15
ALTIN 2.430,40
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da Erdoğan'ı karşılama hazırlığı

Türkiye'nin birçok noktasında Gezi Parkı'na destek eylemleri sürerken, Ankara'da büyük bir kalabalığın bugün Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya hazırlandığı belirtiliyor. Taksim'de de miting var.

Abone ol

Türkiye'nin birçok noktasında Gezi Parkı'na destek eylemleri sürerken, Ankara'da büyük bir kalabalığın bugün Erdoğan'ı karşılamaya hazırlandığı belirtiliyor.

Erdoğan, Mersin'den başkente giderek, dört yıl önce helikopterinin düşmesi sonucu ölen eski Büyük Birlik Partisi Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kızının düğününe katılacak.

Türkiye medyasına göre AKP teşkilatları büyük bir karşılama hazırlığı başlattı.

Karşılamanın sadece Esenboğa Havalimanı ile sınırlı olmayacağı, Erdoğan’a güzergahında büyük bir kortejin eşlik edeceği öne sürüldü.

Erdoğan, Cuma günü Kuzey Afrika ziyaretinden dönüşünde sabahın erken saatlerinde büyük bir kalabalık tarafından karşılanmıştı. Mitinge dönüşen karşılamada "Yol ver gidelim; Taksim'i ezelim" sloganı tartışma yaratmıştı.

Aynı saatlerde Ankara'da Kuğulu Park'ta da Gezi Parkı'na destek eylemi yapılması planlanıyor. Ankara'da dün gece protestoculara göz yaşartıcı gaz ve basınçlı suyla müdahale edilmişti.

Gece on binlerce kişinin bir araya geldiği İstanbul Taksim Meydanı'nda Erdoğan'ın Ankara'da olması beklenen saatlerde bir miting düzenlenecek.

Miting Taksim Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla düzenlenecek.