BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Beşiktaş As Başkanı eylemcilere destek verdi

Trakya Taraftar Dernekleriyle bir araya gelen Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek verdi. <br/>Önümüzdeki...

Abone ol

Trakya Taraftar Dernekleriyle bir araya gelen Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek verdi.
Önümüzdeki hafta yapılacak başkan ve yönetim kurulu seçimi öncesi Trakya’daki derneklerle bir araya gelen Asbaşkan Levent Erdoğan, kendisinin artık sorumsuz kılınan bir yönetici olduğunu ifade ederek, “Sayın Başkan Fikret Orman, teknik direktörünü yuhalatmıştır. Bu iddiadayım. Maçtan önce yuhalatmıştır, ıslıklatmıştır. Bunu başkan yaptırmamıştır denilirse, o zaman başkan taraftarına hakim olamamıştır. Ya taraftarına hakim olacaksın, teknik direktörüne maçtan önce küfür ettirmeyeceksin. Galip geldikten sonra da küfür ettirmeyecek” dedi.
Levent Erdoğan, Taksim Gezi eylemlerine de değinerek, kendilerinin demokrasi ve hürriyet mücadelesi veren bir takımın mensuplarını olduğunu söyledi. Erdoğan, “Rengimizdeki siyah, Balkan Şavaşı’nda yer alan başta futbolcularımız ve bazı yöneticilerimiz olmak üzere, orada şehit olmaları sebebiyle aldığımız bir renktir. Biz bir memleket mücadelesi olduğu zaman, tabii ki demokratik şartlarda, bunun en büyük ışığını veren Beşiktaş’ın bir kolu olan ‘Çarşı’ mensuplarıdır” diye konuştu.
Taksim’deki olayları bir savaş değil, demokrasi mücadelesi olarak gördüklerini ifade eden Asbaşkan Erdoğan, “Tüm milletimizin demokrasi aşkıyla, hürriyet aşkıyla, oy çoğunluğunun, oy azınlığına tahakküm etmediği bir medeni alternatifin taraftarları olarak soruyoruz. Bir kişi hasbelkader başarı sağlamışsa, oy üstünlüğünü elde etmişse, oy azınlığında olanlar, kendi taraftarlarına da, eziyet etmek, hukukun dışına çıkmak hakkına sahip değildir. Bu en basit bir demokrasi kaidesidir. Oy ekseriyeti ile alınan bazı kararlar alınması kadarıyla, alınan kararların, tüm kişilerin vicdanına hitap edecek noktada olması gerekir” ifadelerini kullandı.
Taksim Gezi eylemlerinin ardından, üç büyük kulübün taraftarlarında oluşan dayanışmaya da değinen Erdoğan, “Gezi olaylarında taraftarların birlikteliğinin bir fırsat olarak değerlendirilmesi lazım. Bugün Türkiye’de senelerdir olmayan bir demokrasi hareketi gelişmiştir. En kısa zamanda tinercilere, dostlukları yıkan kişilere uyulmaması lazım. Kendisini taraftar gören tinercilerin spora leke düşürmemesi gerekiyor. Bizim de bunlara alkış tutmamamız, gücümüz yettiğince de bunları pasifize etmemiz gerekiyor.
Bursa’ya neden elimizi kolumuzu sallayarak gitmeyelim, ya da Bursasporlar buraya gelemiyor. Sporu kirletenlere ödün vermememiz gerekiyor. Provokatörlerin davranışlarına hizmet etmemek adına, Çarşı grubunun oluşturduğu bu güzelliğe diğer tüm büyük kulüplerimizin iştirakiyle, bugüne kadar hortlatılmış, yanlış istikametlere çekilmiş, sporu düşmanlık ilkesi yapmış menfaat çetelerine veya maça gelip, maçı seyretmeyen tinercilere bırakmamız lazım” dedi. Şarköy iskelesinde dernek üyeleriyle Onuncu Yıl Marşı ile tur atan Levent Erdoğan ilçeden ayrıldı.
(İHA)