BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  DÜNYA

Dünyanın cerrahları İstanbul’da buluştu

Avrupa Ulusal Ortopedi ve Travmatoloji Birlikleri Federasyonu’nun 14.’sünü gerçekleştirdiği Ortopedi Kongresi, İstanbul’da yapıldı. <br/>5-8...

Abone ol

Avrupa Ulusal Ortopedi ve Travmatoloji Birlikleri Federasyonu’nun 14.’sünü gerçekleştirdiği Ortopedi Kongresi, İstanbul’da yapıldı.
5-8 Haziran tarihleri arasında düzenlenen kongreye, dünyanın birçok ülkesinden 7 bin 500 hekim katıldı. İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik bugüne kadar yapılanlar arasından en geniş katılıma sahip kongre oldu.
İstanbul’da düzenlenen kongrenin bu yılki ana gündem maddesi ise kas iskeleti sistemine ilişkin travma ve hastalıkların son tedavi yöntemlerinin tartışılması ve bunların önlenmesi konusunda yeni çözümler ortaya koymak oldu. Kongrede ayrıca diz ve kalça protezleri, kırık ve çıkıkların yeni tedavi yöntemleri ve kemik tümörlerinde protez konuları masaya yatırıldı.

KONGRE DOLAYISIYLA 11 BİN KİŞİ İSTANBUL’A GELDİ
Kongrenin son gününde konuşan 14. Ulusal Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Hakkı Sur, etkinliğin mükemmel geçtiğini belirtti. Kongre sayesinde İstanbul’a 11 bine yakın insanın geldiğini belirten Sur, bu sayısının Taksim Gezi Parkı demokrasi gösterileri nedeniyle biraz düştüğünü ancak yine de geçen yıl Berlin’de düzenlenen etkinlikten çok daha fazla katılımcının İstanbul’a geldiğini söyledi. Bu sayıya ulaşmakta İstanbul’un cazibesinin baş aktör olduğunu ifade eden Hakkı Sur, tüm katılımcıların kongreden ve İstanbul’dan memnun kaldığını söyledi.

"KONGRE ÜST DÜZEY TÜRK HEKİMLERİNİN BAŞARISIDIR"
Kongrenin her yıl önemli merkezlerde düzenlendiğini belirten Sur, “Bu bilimsel toplantı, geçen yıl Berlin’de, bu yıl İstanbul’da yapıldı, gelecek yıl da Londra’da düzenlenecek. Federasyon her yıl kongre için çok önemli merkezleri tercih ediyor. Burada seçim yapılırken sadece şehir meselesi değil, o ülkenin cerrahlarının seviyesi de çok önemli. Avrupa bu sene İstanbul’u seçti, bu seçimi yaparken Türk ortopedi ve travmatoloji cerrahlarının bilimsel yeterliliği ve halka verilen üstün hizmet kalitesi de göz önünde bulunduruldu” diye konuştu.

DÜNYANIN HER ÜLKESİNDEN CERRAHLAR İSTANBUL’A GELDİ
Kongre için dünyanın her ülkesinden cerrahların Türkiye’ye geldiğini belirten Hakkı Sur, “İstanbul’a Yeni Zelanda, Avustralya’dan, Kanada’ya kadar; Arjantin, Brezilya’dan Japonya ve Çin’e kadar bir çok hekim geldi. Japonya ve Çin’den 200’ün üzerinde, İngiltere’den 700’e yakın cerrah İstanbul’a geldi ve bu insanlar bilimsel toplantılarda sunumlar yaptılar” ifadelerini kullandı.
Sur, ayrıca son yıllardaki sağlık politikalarının Türk hekimlerinin gönlünü ve kendini geliştirme şevkini kırdığını belirterek, şuan Türk hekimlerinin zirvede olduğunu ancak devletin doktorlara sahip çıkmaması halinde bu üst düzey seviyenin hızla aşağılara inebileceğini kaydetti.
(İHA)