BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.432,38
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ankara Valiliği okullar 19 şubat tatil mi

Ankara'da kar yağışı etkisini zaman zaman arttırıyor. Ankara'da yarın 19 şubat perşembe günü okullar tatil mi, gözler valilikte son kararda.

Abone ol

ANKARA 'da kar yağışı bugün çok kuvvetli olarak etkili olunca Ankara Valiliği 'nin 19 Şubat günü okulları tatil etme ihtimali gündeme geldi. Ankara Valiliği yarın okulların tatil olup olmayacağına akşam saatlerinde yapacağı değerlendirme sonunda karar verecek. Ankara'da bugün kar yağışı yoğun olarak etkili olacak. Metoorolojinin alarm verdiği iller arasında başkentte yer alıyor.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ? VALİLİĞİN KARARI NE?
ankarada-okullar-tatil-mi-valiliğin-karari-ne-olur-.jpg

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmemektedir.

Rüzgarın kuzeydoğu yönlerden orta, Batı Karadeniz kıyıları ile Bölgenin kuzeyinde yer yer kuvvetli (30-50 km/s) eseceği beklenmektedir.

YARIN HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL? TAM LİSTE

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screen-shot-2015-02-18-at-9.08.48-am.png

UYARILAR

Bölge genelinde orta iç kesimlerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, Zirai don. vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Düzce, Zonguldak,Bartın ve Bolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Batı Karadeniz kıyıları ile bölgenin kuzeyinde orta yer yer kuvvetli (30-50 km/s) eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Yağışın akşam saatlerinden itibaren etkisini artırmasıyla kar kalınlığı yüksek kesimlerden başlamak üzere yer yer 10 santimetrenin üzerine çıkacak. 

Yoğun kar yağışı sebebiyle kara, deniz, hava ulaşımda yaşanacak aksamaların yanı sıra sıcaklığın sıfır derece ve altına düşmesi sebebiyle buzlanma ve don da görülebilecek. 

Bu arada, yetkililer, vatandaşlar ve sürücüler de hava şartları nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıldı.

CUMAYA'YA KADAR KAR YAĞIŞI ETKİLİ

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sürerken, Çatalca ve Hadımköy'de kar kalınlığı 20 santimetre ölçüldü. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 17.00 itibarıyla kar yüksekliği Çatalca ve Hadımköy'de 20, Arnavutköy'de 15, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'da 10 santimetreye ulaştı.

kiş3.20150218085328.jpg