BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bir kadının cesedi çöp kutusunda bulundu

Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepkiler sürerken, İstanbul Çengelköy'den bir kadın cinayeti haberi daha geldi. Cesedi çöp konteynırında bulunan kadının eşi, cinayeti itiraf etti ve gözaltına alındı.

Abone ol

Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepkiler sürerken, İstanbul Çengelköy'den bir kadın cinayeti haberi daha geldi.

hurriyet.com.tr'de yer alan habere göre, Çengelköy mahallesinde yaşayan 43 yaşındaki Tahir K. adlı kişi, Çengelköy Polis Merkezi'ne giderek, eşini parçalara ayırdığını ardından da pazar arabasıyla çöpe attığını itiraf etti.

Polis ekipleri Tahir K.'nın itirafı üzerine bölgede geniş çaplı arama başlattı ve Kübra K.'nın cesedi çöp konteynırında bulundu.

Tahir K. polis tarafından gözaltına alındı.

hurriyet.com.tr, çiftin 17 yıldır evli olduğunu ve şüpheli Tahir K.'nın 11 yıldır şizofreni tedavisi gördüğünü, dört yıl önce de malülen emekli olduğunu yazdı.

Buna göre Tahir K., Çarşamba günü Çengelköy Polis Merkezi'ne gitti ve eşinin kaybolduğunu söyledi.

Merkeze gelen ağabeyi, kardeşinin ruhsal sorunları olduğunu belirtti ve Tahir K.'yı evine götürdü.

Banyoda kan izlerine rastlayan ağabey, kardeşiyle tekrar polis merkezine gitti.

Tahir K. polislere, Pazartesi akşamı evde çay içerlerken kontrolünü kaybettiğini ve mutfaktan aldığı bıçakla eşini öldürdüğünü söyledi.

Geçen hafta Mersin'in Tarsus ilçesinde eve gitmek için bindiği minibüste tecavüz edilmeye çalışılan, ardından bıçaklandıktan sonra yakılarak bir dereye atılan 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ölümü, büyük öfkeye neden olmuştu. Türkiye'nin çeşitli illerinde protestolar düzenlenmiş ve kadın cinayetleri kınanmıştı.

Cinayetin ardından kadınlar Twitter'da "sendeanlat" etiketi altında bir kampanya başlatarak, başlarına gelen taciz hikayelerini anlatmışlardı.