BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Okullar tatil mi 19 şubat illerin vali kararı!

19 Şubat okullar tatil mi sorusunun yanıtı İstanbul Valiliği'nden geldi. Kocaeli, Samsun, Kayseri ve Sakarya'da okullar tatil edildi. Ankara Valiliği ne karar verecek?

Abone ol

19 Şubat Perşembe günü okullar tatil mi sorusunun yanı İstanbul Valiliği 'nden gelirken Ankara Valiliği henüz bir karar vermedi. Kocaeli Valiliği ile birlikte Kayseri , Sivas , Samsun , Niğde , Yozgat , Nevşehir ve Çorum Valiliği yarın (19 Şubat perşembe) okulları tatil etti. Bursa Valiliği de akşam saatlerinde yaptığı değerlendirme neticesinde 19 Şubat perşembe günü okulları tatil ettiğini ilan etti. Açıklama Bursa Valiliği 'nin resmi sitesinde yer aldı.

20 ŞUBAT OKULLAR HANGİ İLLERDE TATİL?
ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ? VALİLİĞİN KARARI NE?
ankarada-okullar-tatil-mi-valiliğin-karari-ne-olur-.jpg

Ankara Valiliği, kar dolayısıyla Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiğini, hamile, emzikli ve engelli kamu personelinin bugün idari izinli sayılacağını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde, ilimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 19 Şubat 2015 Perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür."

BURSA VALİLİĞİ : OKULLAR YARIN TATİL
BURSA'da kar yağışı etkisini artırınca Bursa Valiliği okulların yarın yani 19 Şubat perşembe günü tatil edilmesine karar verdi. Bursa Valiliği 'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada 'bu gece' beklenen kar yağışı ve buzlanma sebebiyle ilk ve orta dereceğili okullar ile rehebilitasyon merkezlerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Bursa Valiliği 'nin sitesinde yer alan açıklamada kamu kurumlarında çalışan engelli çalışanlar ile hamileler de idari izinli sayılacak.

İŞTE BURSA VALİLİĞİ SİTESİNDE YER ALAN KAR TATİLİ İLANI

bursa-valiliği-okullar-tatil-mi.jpg

İSTANBUL'DA OKULLAR 19 ŞUBAT'TA TATİL OLDU

İSTANBUL 'da okullar tatil mi? sorusunun yanıtı geldi. İstanbul Valiliği yarın yani 19 Şubat perşembe günü İstanbul 'da okullar tatil etti. Açıklama İstanbul Valiliği 'nin resmi sitesinden duyuruldu.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLADI!

İstanbul Valiliği , kar yağışı nedeniyle öğrencilerin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde okulların yarın (19 Şubat perşembe günü) tatil edildiğini duyurdu. 

KOCAELİ'DE OKULLAR TATİL

Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve yarın da etkisini artırmasının beklendiği vurgulanarak, bu nedenle tüm ilçelerdeki anaokulları, ilk, orta ve liselerle rehabilitasyon merkezlerinde, eğitim ve öğretime yarın ara verildiği ifade edildi.

SAKARYA'DA DA EĞİTİM TATİL EDİLDİ

Sakarya'da olumsuz hava koşulları dolayısıyla yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olaganüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında yarın eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ İSTANBUL VALİLİK AÇIKLADI

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle öğrencilerin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime yarın ara verildiğini duyurdu.
istanbulda-okullar-tatil-mi-valiliğin-karari.20150218155021.jpg


19 ŞUBAT OKULLARIN VALİLİĞİN KARARIYLA TATİL OLDUĞU İLLER

Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve yarın da etkisini artırmasının beklendiği vurgulanarak, bu nedenle tüm ilçelerdeki anaokulları, ilk, orta ve liselerle rehabilitasyon merkezlerinde, eğitim ve öğretime yarın ara verildiği ifade edildi.

Kamuda çalışan engellilerle hamilelerin yarın idari izinli sayılacağına yer verilen açıklamada, mevcut kar yağışının olumsuz etkilerine karşı kentteki ilgili kurum ve kuruluşların gerekli tedbirleri almaları istendi.

ORDU 'DA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR YARIN TATİL
Ordu 'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde yarın okulların tatil edildiği bildirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının devam etmesi nedeniyle bazı ilçelerde kar tatilinin uzatıldığını ifade etti.

Türkkan, Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan hava tahminlerine istinaden yarın Mesudiye, Ulubey, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Aybastı, Korgan ve İkizce ilçelerinin tamamında, Ünye ilçesinde Pelitliyatak ve Yenikent Mahalleleri'ndeki okullarda, Perşembe ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okulların tatil edildiğini söyledi.

Türkkan, yarın Altınordu ilçesi, Fatsa, Kabadüz, Gülyalı ve Kabataş ilçelerinde eğitim ve öğretimin devam edeceğini kaydetti.

19 ŞUBAT SİVAS 'DA 2 İLÇEDE OKULLAR TATİL
Sivas'ın Gemerek ve Yıldızeli ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. 

Sivas'ın ise Gemerek ve Yıldızeli ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Yarın bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

SAKARYA 'DA KAR TATİLİ
Sakarya'da olumsuz hava koşulları dolayısıyla yarın 19 şubat perşembe günü okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olaganüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında yarın eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

YOZGAT 'DA OKULLAR TATİL

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın da ara verilmesi kararlaştırıldı.

Aydıncık, Boğazlıyan, Sarıkaya, Çekerek, Kadışehri, Saraykent, Çandır, Sorgun, Çayıralan, Şefaatli ilçelerinde okullar yarın için tatil edildi. Yenifakılı, Yerköy ve Akdağmadeni ilçelerinde ise taşımalı eğitim veren okullarda eğitim yapılmayacak.

NİĞDE 19 ŞUBAT KARARI

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

AMASYA VALİLİĞİ OKULLARI 19 ŞUBAT'TA TATİL ETTİ

AMASYA Valiliği 19 Şubat perşembe günü okulları tatil etti. Amasya 'da yoğun kar yağışı kar tatilini getirdi. Amasya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, devam eden yoğun kar yağışı ve Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden alınan hava tahminlerine istinaden 19 Şubat Perşembe günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında engelli statüsünde çalışan tüm personelin de yarın idari izinli sayılacadığı bildirildi.

NEVŞEHİR'DE 19 ŞUBAT OKULLAR TATİL
Nevşehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi. N
evşehir Valiliği 'nden yapılan açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KAYSERİ 'DE OKULLAR YARIN TATİL
Kayseri 'de olumsuz hava koşulları nedeniyle öğleden sonra ve yarın 19 şubat perşembe günü okullar tatil edildi. Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu ve veriler çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği riskler dikkate alınarak İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince il genelinde eğitim-öğretime bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildiği bildirildi.

19-şubat-okullar-tatil-mi-illerin-karari.jpgAçıklamada, sabah saatlerinde yoğunluğunu artıran kar yağışının meteorolojik verilere göre etkisini artırarak devam edeceği ve hava sıcaklığının düşüşüne bağlı olarak don ve buzlanma olayları beklendiği kaydedildi. 

TOKAT'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Tokat'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitimeyarın ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde kar yağışı ve soğuk havanının etkili olduğunu söyledi.

Yazıcı, "İl genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildi" dedi.

SİVAS'TA KAR TATİLİ UZADI

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. 

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, "Bugün kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimizi evlerine gönderdik. İlçemizde kar yağışı yoğun olarak devam ediyor. Bu yüzden ilçe genelindeki okullarda yarın eğitime ara verilmesini kararlaştırdık" diye konuştu.

 ÇORUM 'DA 19-20 ŞUBAT TATİL EDİLDİ
Çorum'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Ortaköy ilçesinde öğleden sonra ve yarın (19 Şubat perşembe ve 20 şubat cuma) okullar tatil edildi. 

Çorum Valiliği'nden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşullarından dolayı Ortaköy ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğleden sonra ve yarın olmak üzere eğitime bir buçuk gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacak.

BUGÜN OKULLAR TATİL OLDUĞU İLLER HANGİLERİ?

BALIKESİR'DE OKULLAR TATİL OLDU
Balıkesir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler ile Susurluk'ta eğitime bir gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir'in bazı ilçelerinde kar yağışı ve fırtına etkisini sürdürüyor. Olumsuz hava şartlarının etkisiyle ulaşımda yaşanan aksamalar nedeniyle merkez ilçeler Karesi ve Altıeylül ile Susurluk'ta bugün ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Balya, Gönen, Bandırma ve Manyas ilçelerinde de bugün eğitime bir gün ara verilmişti.

KOCAELİ İLİNDE KAR TATİLİ
Kocaeli'nde kar yağışı nedeniyle il genelinde okullara bugün ara verildiği belirtildi.
Kocaeli Valiliği' nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışıyla düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacıyla tüm ilçelerdeki anaokulları, ilk, orta ve liseler ile rehabilitasyon merkezlerinde, eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği ifade edildi. Açıklamada, kamuda çalışan engelliler ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

MERSİN'İN BİR İLÇESİNDE OKULLAR TATİL
Gülnar ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Kaymakam İsmail Pendik, yazılı açıklamasında, ilçedeki kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğunu belirtti. Pendik, "İlçe merkezinde gece başlayan kar yağışı halen devam ediyor. Okullarımız idari izinle tatil edildi" ifadelerini kullandı.

KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ
Kastamonu'da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki okullara bugün ara verildi.
Alınan bilgiye göre, kar yağışının etkili olduğu ilçelerden Çatalzeytin ve İnebolu'daki tüm okullar ile Abana ve Doğanyurt'ta taşımalı sistem kapsamındaki okullarda bugün eğitim yapılamayacak. Bozkurt ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullara 3 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

ÇORUM'DA KAR TATİLİ KARARI
Çorum'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Ortaköy ilçesinde öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildi.
Çorum Valiliği'nden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşullarından dolayı Ortaköy ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğleden sonra ve yarın olmak üzere eğitime bir buçuk gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacak.

AKSARAY'DA OKULLAR GEÇ TATİL EDİLDİ
Aksaray'da kar yağışı nedeniyle 3 ilçede eğitime 1 gün, kent merkezinde ise öğleden sonra ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışının eğitim faaliyetlerinde aksamaya neden olduğunu söyledi.

Kartal, kar yağışı nedeniyle Ağaçören, Gülağaç, ve Güzelyurt ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde eğitime 1 gün ara verildiğini, kent merkezinde ise okulların saat 13.00'ten itibaren tatil edileceğini belirtti.

SAMSUN VE BİNGÖL'DE TATİL KARARI

Özellikle Karadeniz'de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Samsun'daki kar tatili uzadı. 17 Şubat için alınan tatil kararının 18 Şubat'ta geçerli olduğu belirtilirken, böylelikle Samsun'da öğrenciler iki gün kar tatili yapmış oldu.

Samsun Valiliğinin açıklamasında, geceden bu yana etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 17 Şubat Salı ve 18 Şubat Çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de söz konusu günlerde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

NEVŞEHİR'DE OKULLAR TATİL OLDU
Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, bugün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

NİĞDE'DE KAR TATİLİ KARARI
Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

SAKARYA'DA OKULLAR TATİL

Sakarya'nın bazı ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla eğitime ara verildi. Alınan bilgiye göre, İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararlarıyla, Adapazarı, Akyazı, Erenler, Hendek, Karapürçek, Arifiye, Karasu, Serdivan, Söğütlü ve Sapanca'da okullar bugün tatil edildi.

Ferizli, Pamukova ve Kocaali ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okullar ile Geyve ilçesindeki köy okullarında da eğitime ara verildiği öğrenildi.

ORDU'DA İLÇELERDE TATİL
Ordu'ya bağlı 5 ilçe eğitime ara verildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte kar yağışının devam etmesi sebebiyle Çamaş, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında, Ünye ilçesinde ise Pelitliyatak Mahallesi'ndeki Pelitliyatak Ortaokulu, Çalca İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu ile aynı ilçedeki Yenikent Mahallesi'ndeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği belirtildi. 
 
Açıklamada, kent merkezi ve diğer ilçelerdeki okullarda ise eğitim ve öğretimin devam edeceği kaydedildi. 
 
KONYA'DA OKULLAR TATİL
Konya'da devam eden kar yağışı nedeniyle bir ilçede kar tatili kararı alındı. Ilgın Kaymakamlığı, ilçede devam eden kar yağışı nedeniyle, ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime iki gün (18- 19 Şubat) ara verildiğini duyurdu. 

Konya'nın Ilgın ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.
Ilgın Kaymakamlığından yapılan açıklamada, bölgede olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime çarşamba ve perşembe günleri ara verildiği belirtildi. 

TUNCELİ'DE OKULLAR TATİL
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli'nin iki ilçesinde tatil kararı alındı. Pülümür ve Nazımiye'de 
kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.
 
Bu arada, İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 30 köy yolunun açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BİNGÖL'DEN KAR TATİLİ HABERİ

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba günü ara verildiği belirtildi.

Bu arada kent genelinde devam eden kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarındaki çalışmalar sürüyor

KASTAMONU'DA İKİ GÜN TATİL
 
Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kastamonu'da da bazı ilçelerde eğitime ara verildi. Abana, Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin'deki tüm eğitim kurumları ile Doğanyurt ve Küre'de taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.
 
Cide'de ise taşımalı sistem kapsamındaki okulların bugün ve yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.

SİNOP’TA DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sinop’ta da kent merkezinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, şehri kısa sürede karla kapladı. Kent merkezindeki kar yağışını gören çocuklar hemen sokaklara akın etti. İl merkezinde taşımalı eğitim gören okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

YOZGAT

Yozgat şehir merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Yozgat’ta dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini sürdürürken, Valilik şehir merkezinde ilk ve orta dereceli okulları yarın (çarşamba) bir gün süreyle okulları tatil etti. Okulların tatil olduğu belediye hoparlöründen duyurulurdu. İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat merkez ve bağlı köylerinde yoğun kar yağışı sebebiyle okulların çarşamba günü tatil edildiğini söyledi.