BIST 10.078
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,45
HABER /  POLİTİKA

Anavatandan iddialara yanıt

Anavatan 'aday paraları ödenmiyor' iddialarına yanıt verdi.

Abone ol

22 Temmuz seçimlerine girmeyen Anavatan Partisi’ne, aday adaylarının parasının iade edilmediği eleştirileri yöneltilirken, iddialara yanıt Anavatan Partisi Genel Sekreteri Muharrem Doğan’dan geldi. Doğan, alınan paraların partiye gelir kaydedildiğini hatırlatarak “Siyasi Partiler Kanunu’nun 64’ncü maddesine göre bu paraları iade edemiyoruz. Edersek hukuksuzluk yapmış oluruz, suç işlemiş oluruz” dedi.

Aday adaylarının parasının ödenmediği yönünde Anavatan Partisi’ne yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu dile getiren Doğan, aday adayları arasında sadece 45 kişinin para iadesi istediğini, diğer aday adaylarının ise yatırılan ücretlerin “partiye bağış olarak kalmasını” istediğini bildirdi. Siyasi Partiler Kanunu’nun 64’ncü maddesine göre aday adaylarından alınan paraların partiye gelir olarak kaydedildiğini hatırlatan Doğan, şunları söyledi:

“Sağda solda konuşuyorlar, ancak biz bu paraları ödersek zor duruma düşeriz. Ödersek bize demezler mi, bu paralar nerede diye? O paralar partinin hesabına girdi. Girdikten sonra da yasaya göre iade edilemiyor. Hukuka inanıyoruz, hukuk kurallarına da uymak zorundayız. Eğer hukuku delersek suç işlemiş oluruz” diye konuştu.

Anavatan Partisi’ne yönelik aday adaylarının parasıyla ilgili “dolandırıcılık” suçlamalarına da tepki gösteren Doğan bu ifadelerin yakışıksız olduğunu belirtti.