BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.404,15
HABER /  POLİTİKA

Anavatandan Davos yorumu

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Davos'ta yaşanan gerilime ilişkin şunları söyledi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, "Başbakan Davos'ta tepki göstermekle doğru yaptı. Gün eleştirmek günü değildir." dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun partisinin Ankara'daki tüzük kongresinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Davos'ta gösterdiği tepki ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Uzun, "Başbakan tepki göstermekle doğru yaptı." dedi.

Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda partililere seslenen Uzun, "Davos'ta hiç birimizin onaylamayacağı bir manzara yaşandığını belirterek,"Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na karşı kabul edilemez bir tavır sergilendi, Başbakan da karşılık verdi, iyi de yaptı. Doğrusunu yaptı." dedi.

Uzun sözlerine şöyle devam etti: "Yapılan bu tavrın bırakın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na, herhangi bir Türk vatandaşına bile kimse öyle davranamaz. Başbakan tepki göstermekle doğru yaptı. Bugün diyoruz ki, Başbakan Davos'ta maruz kaldığı muamele karşısında yapılması gerekeni yaptı, doğru yaptı."

AMBLEM DEĞİŞİKLİĞİ

Parti logosunun da oylama sonucunda değiştiği kongrede Uzun bu değişikliğe neden gittiklerini anlattı. Uzun, "Partimizin kimliği, dününü, bugününü ve yarınını temsil eden, bizim görünen yüzümüz ve geçmişimizle bağımız olan en değerli sembolümüzü, en değerli emanetimizi yeniden kazandık. Özal'ın ve onun yol arkadaşlarının sadece bize değil, bütün millete emanet ettiği Anavatan amblemine yeniden kavuştuk. Arıyı Türkiye'siyle Anavatanı özü ile buluşturduk. Yaptığımız şey sadece basit bir amblem, basit bir logo değişikliği değildir." dedi.