BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.398,20
HABER /  POLİTİKA

CHP Adana adayını değiştirdi

Adana'da neler oluyor Bir süre önce adaylığı ilan edilen Soner Çetin geri çekildi. Yerine gelen isim ise..

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı ve parti çalışmalarına başlayan Av. Soner Çetin'i geri çektiği iddia edildi.

CHP Genel Merkezi, Çetin yerine Adana Sanayı Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş'ü Büyükşehir Başkan adayı yaptı. CHP'nin yeni adayı Özgümüş de adaylığının kesinleştiğini doğruladı. Özgümüş, şimdilik açıklama yapmayacağını kaydetti.

Av. Çetin, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı değişimi MKYK'da konuşulmuş. Ama şu ana kadar resmi olarak bana iletilen bir şey yok. Nasıl ayak oyunlarının oynandığını bilmiyorum. Bu dedikodulardan sonra seçmenler bana ulaşıp, 'ne oluyoruz' diye soruyor." dedi.

Ateş olmayan yerden duman çıkmayacağını aktaran Çetin, "Bütün insanların içinde Genel Başkan Baykal tarafından elim havaya kaldırıldı ve övgüler içinde adaylığım açıklandı. Siyasette Adana üzerinde çöreklenmiş bir yapı var. Bu yapı genel merkezi yanıltıyor. Benim adaylığım bir umuttu Adanalılar için. Genç arkadaşlar için." şeklinde tepkisini dile getirdi.