BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.405,36
HABER /  POLİTİKA

CHPye dikili ağaç eleştirisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler konusunda Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) eleştirdi.

Abone ol

AK Partili belediyelerin birçok projeye imza attığını söyleyen Erdoğan, "Şu İstanbul'da -ne olur- dikili ağacınızı söyleyin de bir ziyaret edeyim." dedi.

Panorama 1453 Tarih Müzesi'nin ve Zeytinburnu Sosyal Tesisleri törenle açıldı. Açılış törenine; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar sık sık "Seni çekemezler halatları kopar ve Türkiye'nin gurur Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Törende konuşan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un tarihi kimliğini, tarihi mekanlarını yeniden ihya eden projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. AK Partili belediyelerde başta İstanbul'da olmak üzere birçok projeye imza attıklarını belirten Erdoğan, İstanbul'un dünyanın önde gelen metropolleriyle yarışabilir bir hale geldiğini ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) eleştiren Erdoğan, "Bizden önce gelen iktidarları biliyorsunuz. Bunun için de hangi zihniyetlerin olduğunu biliyorsunuz. Rüyalar şehri İstanbul, onların elinde bir anda kabuslar şehrine dönüştü. Masallar şehri, bir anda kara delikte adeta kayboldu gitti. İşte İstanbul'u yutan yok eden o kara delik CHP zihniyetiydi. İstanbul'un üstüne karabasan gibi çöken o kabus CHP zihniyetiydi. Çöp yığınlarının altından, çamur deryasının altından yolsuzluk çıktı. Biz geldik, yolsuzluğu bertaraf ettik.

Bir zamanlar İstanbul'u çamur deryasına çevirenler, şimdi bizim iktidarımıza, belediyemize çamur atmaya çalışıyorlar. Diyorlar ki; siz İstanbul için hiçbir hizmet üretmediniz. Elinize dilinize dursun! gelin şurayı görün. Dün Şişhane'den Maslak'a açılışını yaptığımız metroya hiç binmediniz mi? Taksim - 4 Levent metrosuna hiç binmediniz mi? Bunları kim yaptı? Başlayan bitiren kim? bunları bir görün. Ama her zaman söylüyorum; ya bunlar da göz var görmezler, bunlarda kulak var duymazlar, dil var ama gerçekleri konuşamazlar. Şimdi onlara buradan tekrar soruyorum; şu İstanbul'da ne olur dikili ağacınızı söyleyin de bir ziyaret edeyim." diye konuştu.

Eleştirilerine devam eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bunlar bir de medeniyetten bahsederler. Ne medeniyeti? sizin medeniyetle ne alakanız var? Şimdi Pierre Loti'ye çıktığınız zaman Haliç'i, Boğaz'ı nasıl seyrediyorsunuz gidin seyredin. Medeni bir ülke olmak lafla olmaz, işle olur. Buradan sesleniyorum; önümüzü tıkamayın. Gelin siz de katkıda bulunun. Tarihi yeniden ayağa kaldıralım. İstanbul'a da ülkeye de katkınız olsun."